Antena 3 CNN Actualitate Social Gafe în filmulețul omagial dedicat Centenarului. Filmarea a fost intens criticată pe rețelele de socializare

Gafe în filmulețul omagial dedicat Centenarului. Filmarea a fost intens criticată pe rețelele de socializare

Gafe în filmulețul omagial dedicat Centenarului. Filmarea a fost intens criticată pe rețelele de socializare
Sursa foto: foto: wikipedia.org
30 Noi 2018   •   14:08

Joi, în timpul ședinței solemne de guvern ținută la Alba Iulia, a fost prezentat un filmuleț omagial dedicat Centenarului. În clip erau prezentate realizările României și lucrurile cu care ne mândrim.

Dar video-ul a fost intens criticat pe rețelele de socializare, iar o serie de gafe comise de cei care au realizat filmulețul au inflamat mai mult spiritele, scrie libertatea.ro.

De exemplu, două dintre informațiile oferite în clip sunt false. Mai întâi, autorii videoclipului spun la un moment dat, făcând referire la primul zbor al lui Traian Vuia, că „în România, pentru prima oară un om s-a ridicat de la sol cu un aparat mai greu decât aerul”. 

Această informație este falsă deoarece zborul din 18 martie 1906 a avut loc la Paris. Al doilea neadevăr expus în clip este că „în România s-a iluminat electric primul oraş european”.

Este vorba de Timișoara, care în 1884, a devenit primul oraş cu străzile iluminate electric din Europa. Neconcordanța constă în faptul că în acel moment, Timişoara făcea parte din Imperiul Austro-Ungar și abia 34 de ani mai târziu a devenit parte din România după Marea Unire din 1918.
 
 

×
Subiecte în articol: gafe filmulet centenar
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close