Antena 3 CNN Actualitate Social Îndemn la cooperare pentru aderarea la Schengen. Dan Voiculescu: „România nu poate fi ținută la ușă”

Îndemn la cooperare pentru aderarea la Schengen. Dan Voiculescu: „România nu poate fi ținută la ușă”

Îndemn la cooperare pentru aderarea la Schengen. Dan Voiculescu: „România nu poate fi ținută la ușă”
04 Dec 2018   •   14:56

Profesorul Dan Voiculescu face un apel la cooperare pentru îndeplinirea unui obiectiv naţional major: aderarea la Spaţiul Schengen.

Potrivit acestuia, doar dacă preşedintele şi Guvernul depăşesc rivalităţile interne putem vorbi de un succes în dosarul aderării.

Reamintim că 15 europarlamentari s-au alăturat demersului Mariei Grapini prin care cere un calendar clar pentru Schengen. 

Maria Grapini a inițiat o scrisoare către președintele Consiliului European, Donald Tusk, prin care cere ca, la următoarea reuniune a forului, problema aderării României la spațiul Schengen să se regăsească pe ordinea de zi. Documentul prezintă toate argumentele logice în favoarea României, la fel și precizarea, extrem de importantă, că proiectul european este unul pe care românii îl acceptă și încurajează. 

În mai puţin de o lună, ţara noastră va prelua conducerea rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Profesorul Dan Voiculescu subliniează că acest lucru va crea premisele pentru obținerea unei soluții favorabile în dosarul Schengen. 

„În calitatea onorantă de cetățean al României - politica activă a ieșit din sfera preocupărilor mele - solicit Președintelui Iohannis, premierului Dăncilă, tuturor membrilor Guvernului, să depășească orice rivalități interne și să lucreze împreună pentru îndeplinirea unui obiectiv național major: aderarea la spațiul Schengen până la finalul perioadei în care deținem președinția Consiliului Uniunii Europene”, se arată pe danvoiculescu.net.

Profesorul Dan Voiculescu reaminteşte că marile noastre deziderate naționale, precum recunoașterea independenței, Unirea de la 1859, Marea Unire de la 1918, nu ne-au fost oferite de partenerii externi, ci câștigate cu inteligență, tenacitate și responsabilitate. 
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close