Antena 3 CNN Actualitate Social Răsturnare de situație în cazul accidentului din Neamț, unde a murit nouă persoane. Care ar fi fost de fapt cauza tragediei

Răsturnare de situație în cazul accidentului din Neamț, unde a murit nouă persoane. Care ar fi fost de fapt cauza tragediei

Răsturnare de situație în cazul accidentului din Neamț, unde a murit nouă persoane. Care ar fi fost de fapt cauza tragediei
06 Apr 2018   •   18:28

O nouă ipoteza este luată în calcul drept posibilă cauză a accidentului tragic în urma căruianouă persoane au murit înecaţi, dupa ce microbuzul în care se aflau a plonjat în apele Bistriţei.

Specialştii analizează posibilitate ca una dintre roţi să nu se fi desprins accidental, ci pentru că n-a fost bine fixată în şurubui, conform tvneamt.ro.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ar exista indicii că pe traseu, microbuzul ar fi făcut pană, iar soferul a înlocuit roata fără să strângă bine cele cinci prezoane (suruburi).
 
Ipoteza este susţinută de faptul că un singur prezon a rămas, rupt, în butucul roţii, deci este foarte posibil ca celelalte patru să se fi defiletat pe rând, în mers. Aşa se face că roată a ajuns să se ţină într-un singur şurub, care s-a rupt şi a provocat schimbarea de direcţie încheiată cu tragicul accident. 
 
Vineri, scafandrii au căutat, din nou, în canalul de aducţiune al Bistriţei, roata lipsă a autovehiculului, însă fără succes. 
 
Pe lângă viteză şi defecţiunea tehnică, încărcătura peste limitele tehnice ale autoutilitarei (cel puţin 150 de kilograme în plus)  a contribuit intr-o proporţie foarte mare la finalul tragic, pentru că pasagerii au fost blocaţi între bagaje.
De asemenea, faptul că urmele de frâne se întind pe o distanţă de aproximativ 40 de metri arată că este foarte puţin probabil ca tânărul şofer să fi adormit.

×
Subiecte în articol: accident Neamţ microbuz ipoteza
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close