Antena 3 CNN Actualitate Social Risc de avalanşă de gradul III la munte. Salvamontiştii, în alertă

Risc de avalanşă de gradul III la munte. Salvamontiştii, în alertă

Centrul Meteorologic Transilvania Sud avertizează că există risc însemnat de producere a avalanșe de gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2024   •   17:31

Centrul Meteorologic Transilvania Sud avertizează că există risc însemnat de producere a avalenşelo, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci. Acestea pot să apară în special la peste 1.800 de metri altitudine.

În munţii Ceahlău şi Vlădeasa este risc mai mic de avalanșe, de gradul doi. Cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din zona de munte este de 73 de centimetri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş.

"Avem un strat vechi de zăpadă cu zăpadă sub formă de gheață care, cu siguranță, favorizează producerea de avalanșe, ținând cont că în perioada următoare. Avem anunțate căderi de zăpadă care vor fi mari cantitativ și se vor depune în cantități de 30-40 de centimetri.

Citește și: Ninge abundent în nordul ţării. Utilajele intervin pentru a curăța șoseaua

Aceste risc de avalanșă nu afectează nicio stațiune de schi. Sperăm ca temperaturile din următoarele zile să asigure coeziunea dintre cele două straturi de zăpadă, cel vechi și cel nou care va cădea de acum", a declarat Sabin Cornoiu, președinte Salvamont România. 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close