Antena 3 CNN Actualitate Social Şi ei Pasc fericiți, dar departe de casă. Politicieni fugari, sărbători exotice

Şi ei Pasc fericiți, dar departe de casă. Politicieni fugari, sărbători exotice

Şi ei Pasc fericiți, dar departe de casă. Politicieni fugari, sărbători exotice
31 Mar 2018   •   17:35

Unii fac Paştele departe de casă pentru că vor, alţii pentru că n-au încotro. Să nu-i văităm, dar să-i bifăm. Greu nu le-o fi, dar nici uşor. În ţările exotice Paştele n-are acelaşi gust. Radu Mazăre aşteaptă de la iepuraş un azil politic în Magadascar, Ghiţă e chiriaş într-un apartament din Serbia, iar Elena Udrea stă cu burta la soare, la propriu.

Iepuraşul are traseu greu pentru unii dintre politicienii români aflaţi în exil, mă rog, un fel de exil. Radu Mazăre aşteaptă Paştele tot pe plajă, doar că nu pe cea de la Mamaia, ci în Madagascar. Fugit din România înca din decembrie, fostul primar al Constanței se relaxează într-un resort de lux, proprietate personală. În ţară are însă… șapte dosare penale, tot de lux, iar de la DNA a primit cadou recent alte patru. Într-unul dintre ele este acuzat că a luat mită 10 milioane de euro. Un fleac!

Elena Udrea e la 10.000 de kilometri depărtare. Într-o țara cu mare, cu soare tot anul. Blonda lui Băsescu a plecat în Costa Rica pentru că are un dosar de… gală. Gala Bute. Dosar în care se apropia sentinţa definitivă. Şi, pentru că singurătatea e grea, chiar şi în ţările exotice, Elena Udrea o are alături pe buna ei prietenă Alina Bica. Fosta şefă DIICOT are şi ea o condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Circula pe Facebook o glumă legată de Sebastian Ghiță. O glumă care spune că se află în SEBIA... Fostul deputat locuieşte de fapt în Serbia, la Belgrad, unde avocatul său a închiriat un imobil de lux. Se pare că el se ocupă şi acolo de afaceri. A fost dat disparut în Postul Crăciunului și încătușat în cel al Paștelui, în 2017. A plătit pentru a fi eliberat o cauţine de 200.000 de euro. Lui Ghiţă îi este însă dor de casă, aşa cum el însuşi a recunoscut în interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu.

Tot cauţiunea l-a salvat de puşcărie și pe Puiu Popoviciu. El este într-o ţară unde plouă mult, dar nu pare să-l deranjeze asta. Omul de afaceri se află încă de anul trecut în capitala Regatului Unit. Acesta este condamnat definitiv la șapte ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa și în prezent se află sub supraveghere judiciară la Londra, acolo unde a fost reţinut.

×
Subiecte în articol: editie de weekend
Parteneri
Izotop de 30.000 de dolari/gramul, obţinut la Cernavodă
x close