Antena 3 CNN Actualitate Social Ultimele omagii pentru poliţistul ucis la datorie

Ultimele omagii pentru poliţistul ucis la datorie

Ultimele omagii pentru poliţistul ucis la datorie
Sursa foto: Foto: VideoNews
22 Aug 2015   •   08:20
Sicriul cu trupul neînsufleţit al poliţistului ucis de milionarul turc a fost adus acasă. În locuinţa în care Gheorghe Ionescu visa să se mute, insă nu a mai apucat. 
 
La căpătâiul său au venit colegi, prieteni şi vecini. Toţi şi-au dorit să fie alaturi de familie şi să-şi ia rămas-bun de la omul care a murit la datorie. "Dulăul", aşa cum îi spuneau cei apropiaţi.
 
Trupul poliţistului a fost depus la casa pe care acesta o construia de ani de zile şi în care nu a mai apucat să locuiască. Vecinii spun că, atunci când l-au văzut ultima dată, i-a privit de parcă şi-ar fi luat rămas-bun de la ei. 
 
După ce a fost lovit de afaceristul turc, agentul Gheorghe Ionescu a luptat cu toate forţele să supravieţuiască. Medicii l-au operat de mai multe ori. N-au putut face însă, minuni. După trei săptămîni de comă, poliţistul zdrobit cu maşina intenţionat de milionarul beat a murit la spital. 
 
Gheorghe Ionescu a fost avansat în grad, post mortem, pentru că a fost un profesionist de excepţie. Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, i-a înaintat preşedintelui României propunerea ca agentul să primească şi Ordinul Naţional „Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.
 
Familia sa va primi un ajutor de 20.000 de euro.
 
Poliţistul va fi înmormântat cu onoruri militare, duminică, la ora 13:00, la cimitirul Ghencea Militar.
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close