Antena 3 CNN Actualitate Şoferii disciplinați, recompensați la RCA! Poliţa de asigurare va fi cu până la 50% mai ieftină pentru ei

Şoferii disciplinați, recompensați la RCA! Poliţa de asigurare va fi cu până la 50% mai ieftină pentru ei

Şoferii disciplinați, recompensați la RCA! Poliţa de asigurare va fi cu până la 50% mai ieftină pentru ei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
18 Iul 2017   •   08:41

Şoferii disciplinaţi, care nu au parte de incidente în trafic, vor fi recompensaţi cu reduceri de până la 50% din preţul poliţei RCA. În schimb, conducătorii auto agresivi, care provoacă frecvent accidente, vor plăti cu până la 180% mai mult pentru asigurarea obligatorie. Acestea sunt printre cele mai importante aspecte prevăzute în noua Lege RCA, ale cărei norme de aplicare au fost convenite în sfârşit de toate părţile implicate.

Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară, cei ai societăţilor de asigurări, ai transportatorilor, ai service-urilor auto şi cei ai asociaţiilor pentru protecţia consumatorilor au avut o nouă rundă de negocieri privind normele de aplicare a Legii RCA, care a fost adoptată săptămâna trecută.

Toate părţile implicate au anunţat că este cea mai bună lege privind asigurările civile obligatorii, din ultimii 27 de ani. 

Principalii beneficiari ai noii legi vor fi şoferi disciplinaţi. 

Pentru ca legea RCA să fie "perfectă" este nevoie de crearea unei baze comune între toate instituţiile implicate. Noile norme au ca scop rezolvarea într-un mod cât mai civilizat a incidentelor din trafic, iar reprezentanţii companiilor de transporturi s-au declarat mulţumiţi de rezultatele egocierilor.

Legea RCA a intrat în vigoare la 12 iulie, dar încă nu are normele de aplicare, proiectul acestora fiind în dezbatere publică. Preşedintele ASF susţine că legea va putea fi aplicată de la începutul lunii august. 
 

×
Subiecte în articol: polita RCA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close