Antena 3 CNN Actualitate Zi decisivă pentru Oprescu. Primarul suspendat află azi dacă va fi eliberat

Zi decisivă pentru Oprescu. Primarul suspendat află azi dacă va fi eliberat

Zi decisivă pentru Oprescu. Primarul suspendat află azi dacă va fi eliberat
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Oct 2015   •   08:37

Avocaţii lui Sorin Oprescu au făcut plângere împotriva conducerii Arestului Central pentru că, spun ei, i-a pus în pericol viaţa primarului suspendat. 

 
Potrivit apărătorilor, percheziţia prin care i-au fost confiscate lui Oprescu dozele de insulină l-a lăsat pe acesta fără posibilitatea de a se trata corespunzător, potrivit recomandărilor făcute de medicii de la Institutul Oncologic. 
 
Pe de altă parte, Tribunalul Bucureşti va decide astăzi dacă menţine arestul preventiv în cazul lui Sorin Oprescu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce procurorii au găsit suma de 25 de mii de euro în maşina şi casa sa.

Oprescu a fost arestat preventiv pentru că judecătorii au considerat că acesta ar putea influenţa ancheta în curs.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie pentru luare de mită. Contestaţia sa la mandatul de arestare se va judeca abia lunea viitoare, pe 14 septembrie. 
 
Sorin Oprescu, născut în 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR şi apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, preşedintele PSD Bucureşti, funcţie din care a demisionat după câteva luni, după ce a pierdut în faţa lui Mircea Geoană competiţia pentru funcţia de preşedinte al partidului. 
 
În aprilie 2008, Oprescu a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.

Citiţi şi Sorin Oprescu, interceptat pe holurile DNA. Vezi referatul procurorilor

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu insulina
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close