Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa
02 Oct 2012   •   15:18

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa. Este vorba despre o condamnare cu executare dată de Tribunalul Bucureşti.

În acelaşi dosar, Octavian Ţurcan a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, iar Alexandru Stoian, şoferul lui Vîntu, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.


Pe 12 octombrie 2010, procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Vîntu sub acuzaţia că i-ar fi transmis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Astfel, procurorii susţin că, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close