Antena 3 CNN Actualitate Statul român şi CNSU, date în judecată pentru că au decis să închidă oamenii în case de la ora 22.00

Statul român şi CNSU, date în judecată pentru că au decis să închidă oamenii în case de la ora 22.00

Un jurist din Braşov a dat în judecată statul român şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pentru modificarea orei până la care românii pot ieşi din casă fără motiv, respectiv noile restricţii de la ora 22.00.

Statul român şi CNSU, date în judecată pentru că au decis să închidă oamenii în case de la ora 22.00
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    17 Mar 2021   •   12:01

Alexandru Goga a dat în judecată Guvernul României şi CNSU, după ce ora de la care nu mai putem ieşi din casă fără declaraţie pe proprie răspundere, implicit fără un motiv bine întemeiat, a fost modificată de la ora 23.00 la ora 22.00.

Juristul a eplicat că reducerea timpului în care putem ieşi din case fără declaraţia pe propria răspundere l-a determinat să studieze mai multe decizii ale Curţii Constituţionale, precum şi legi despre drepturile omului.

"Funcţionarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă preciza că decizia ar fi trebuit să fie semnată de vicepremier. De ce şi-o fi arogat premierul sau de ce o fi simţit nevoia să semneze, fără o anchetă, fără un temei ştiinţific sau legal care să precizeze că această oră este necesară pentru combaterea pandemiei, simţim că ni se încalcă drepturile fundamentale şi că suntem ţinuţi într-un fel de arest la domiciliu de la orele 22,00 şi până la 5,00 dimineaţa. Pentru ce şi pentru cine? Suntem la un pas de tiranie", a explicat Alex Goga pentru adevarul.ro.

De asemenea, Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) s-a alăturat demersului juristului din Braşov şi a făcut o solicitare instanţei de judecată.

"Ținând cont că vorbim de o îngrădire, o încălcare a drepturilor omului, ASUM Brașov s-a alăturat demersului și a depus, la Curtea de Apel Brașov, o cerere de intervenție accesorie în acest proces.

Prin cererea de intervenție, ASUM Brașov solicită instanței de judecată admiterea acțiuni și anularea Hotărârii CNSU nr. 16 din 10.03.2021 și anexele acesteia", se arată într-un comunicat al ASUM.

×
Subiecte în articol: CNSU Brașov
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close