Antena 3 CNN Actualitate SUA. Trei oameni au murit după inundaţiile din California şi Arizona

SUA. Trei oameni au murit după inundaţiile din California şi Arizona

SUA. Trei oameni au murit după inundaţiile din California şi Arizona
Sursa foto: California
24 Ian 2010   •   20:19

Furtunile şi ploile torenţiale care s-au abătut, în ultimele zile, asupra Californiei s-au extins şi în Arizona, unde oamenii nu-şi amintesc să mai fi suportat asemenea intemperii în ultimele două decenii. Trei oameni au murit în accidente provocate de starea vremii, iar un băiat de şase ani este dat dispărut după ce a fost luat de o viitură.

Şase zile de ploi neîncetate au adus în stare de haos sudul Californiei, o regiune unde soarele străluceşte aproape tot timpul. Străzile şi chiar casele sunt năpădite de ape, numeroase curse aeriene au fost anulate iar zeci de mii de familii sunt lipsite de energie electrică. La marginea oraşului Los Angeles, mii de oameni au fost temporar evacuaţi de teama alunecărilor de teren.

Solicitaţi în toate părţile pentru operaţiuni de salvare, pompierii şi-au găsit timp să intervină şi în ajutorul unui câine care căzuse într-un canal umflat de apă şi nu mai putea ieşi de acolo. Un pompier n-a ezitat să-şi rişte viaţa şi s-a lăsat coborât dintr-un elicopter pentru a pune la adăpost animalul rătăcit. Atât câinele cât şi pompierul au fost supuşi examenelor medicale.

Furtuna s-a abătut şi asupra statului vecin, Arizona, unde a adus atât ploi cât şi ninsori, la fel de puternice. În zonele muntoase, mai multe acoperişuri s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii, iar la altitudini mai mici, câteva orăşele au fost inundate, un tren a deraiat şi autostrăzile majore au fost închise. La Las Vegas, în plin deşert, a plouat, într-o săptămână, cât în tot anul 2009.

Bineînţeles, furtunile n-au fost oprite nici de graniţa dintre Statele Unite şi Mexic. Locuitorii oraşului de frontieră Tijuana s-au trezit în apă şi noroi până la genunchi. Trei clădiri construite pe teren instabil s-au prăbuşit, fără să se înregistreze victime. Dar, într-un alt incident, un copil a murit şi alţi doi au dispărut fără urmă după ce au fost surprinşi de un torent.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Arizona
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close