x close

Sute de preşcolari nu pot merge la grădiniţe pentru că angajaţii au demisionat în masă (VIDEO)

01 Oct 2010   •   22:18
Sute de preşcolari nu pot merge la grădiniţe pentru că angajaţii au demisionat în masă (VIDEO) Foto: Intact Images

Un sfert dintre grădiniţele bucureştene de stat funcţionează la limita legii. Nu au personal suficient. Urmarea? Sute de preşcolari, care abia au prins un loc la grădiniţă, stau acasă pentru că nu are cine să le dea de mâncare sau să le cureţe sala de clasă.

La gradiniţa 206, doi angajaţi gătesc şi pun masa pentru 200 de copii. Nu fac faţă, aşa că directoarea a apelat la firme specializate. Este, însă, un caz fericit.

În total, în Bucureşti 300 de bucătărese, spălătorese şi îngrijitoare lipsesc din grădiniţe. Posturile au rămas vacante după ce, nemulţumiţi de reducerea salariului cu 25%, angajaţii au demisionat în masă. Oameni în loc nu pot fi aduşi pentru că la stat angajările sunt blocate.

Cele mai multe demisii în grădiniţe au fost în rândul îngrijitoarelor. După tăierile salariale o îngrijitoare câştiga cel mult  500 de lei. Tot greul îl duc acum educatoarele.

Inspectoratul şcolar Bucureşti a cerut ministrului Educaţiei deblocarea posturilor. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, mai multe grădiniţe se vor închide.Observator


Citeşte mai multe despre:

gradinite demisii prescolari educatoare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati