Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu cere un nou referendum pentru Parlament unicameral şi 300 de parlamentari

Traian Băsescu cere un nou referendum pentru Parlament unicameral şi 300 de parlamentari

11 Iun 2013   •   19:11

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a declanşat în această după-amiază procedura unui referendum vizând Parlamentul unicameral şi Parlamentul cu 300 de membri. Băsescu a precizat că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009.

"Este obligaţia mea să nu spun "Asta e, dragi români", ci să utilizez toate mijloacele constituţionale pentru a da şanse ca democraţia să învingă voinţa majorităţii parlamentare", a spus Băsescu. Preşedintele a menţionat că a dorit să înceapă acest demers înainte de vacanţa parlamentară.

Acestea sunt cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:

- Nu mai am interese politice legate de revizuirea Constituţiei, de aceea privesc lucrurile cu neutralitate.

- Un demers esenţial a constat în flexibilizarea statului. Un alt obiectiv a fost şi revizuirea altor instituţii, nu numai subţierea aparatului de stat. Una dintre instituţiile care trebuie revizuite este Parlamentul Român, care este desprins de realităţile legislative.

- România funcţionează ca şi cum ar avea un Parlament unicameral. În 2009 am declanşat un referendum cu două întrebări. Ambele întrebări au primit un răspuns pozitiv, în cadrul unui referendum valid.

Preşedintele Băsescu: Premierul Ponta m-a informat care au fost deciziile politice. Nu am nimic să-i reproşez


×
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close