Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Îl invit pe Ponta să renunţe la minciuni

Traian Băsescu: Îl invit pe Ponta să renunţe la minciuni

Traian Băsescu: Îl invit pe Ponta să renunţe la minciuni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    20 Mai 2014   •   14:08

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că îl invită pe premierul Victor Ponta să "renunţe la minciună măcar acum, când avem vizite foarte importante".

Declaraţia preşedintelui vine după ce premierul i-a cerut ministrului Justiţiei să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii în cazul lui Băsescu, arătând că a văzut declaraţia acestuia prin care spune că "a oprit arestările în perioada campaniei electorale, dar le dă drumul la arestări după".

"Spune doamnia sa (premierul Victor Ponta-n.red.) că am cerut ca DNA să-şi înceteze activitatea pe timpul campaniei. Nu există o asemenea declaraţie", a declarat Traian Băsescu.

"Eu am răspuns afirmaţiei unui ziarist, care a spus "cum vă explicaţi că DNA a oprit motoarele după începerea campaniei". Eu nu l-am contrazis. Am spus ..."Cred că au făcut foarte bine că pe perioada campaniei, şi se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu vină cu arestări pentru că pot influenţa campania."

"După ce a atacat tot timpul DNA, apărându-şi corupţii, premierul încearcă să devină un apărător al Justiţiei", a adăugat preşedintele.

"Justiţia trebuie să-şi găsească modul de acţiune pentru a nu fi suspectată de implicare în politică(...) Îl invit pe Victor Ponta să renunţe la minciună măcar acum, când avem vizite foarte importante", a mai spus Traian Băsescu.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close