Antena 3 CNN Actualitate "Turnătoria fiscală", metoda prin care poţi primi un procent din amenda dată de Fisc | Propunerea ministrului Finanţelor pentru mai mulţi bani la buget

"Turnătoria fiscală", metoda prin care poţi primi un procent din amenda dată de Fisc | Propunerea ministrului Finanţelor pentru mai mulţi bani la buget

Românii care își denunță angajatorii evazioniști ar putea primi o recompensă de 1% din amenda dată de fisc patronului.

de Claudia Popovici    |    21 Noi 2023   •   17:19

Anunțul îi aparține ministrului de finanțe, Marcel Boloș, în tentativa de a strânge mai mulți bani la bugetul de stat pentru creșterea pensiilor.

"Toți cei care au cunoștință de fapte de evaziune fiscală sau chiar salariații, dacă au cărțile de muncă și se face doar plata parțială pe carte de muncă, vor putea, începând cu aprilie sau mai, să vedem cum vom termina acest sistem de avertizare anonimă a faptelor de evaziune fiscală, vor putea să fie liniștiți că nu vor mai dormi bine cei care fac fapte de evaziune fiscală.

Ne gândim să fie un procent din fapta și din contravaloare a faptei de evaziune fiscală, pentru că este până la urmă meritul celei persoanei care a constatat.

Dacă este o faptă de evaziune fiscală consistentă, atunci cel care a descoperit-o și avem confirmarea prin rapoartele de inspecție fiscală sau cele care le întocmește inspecția antifraudă fiscală să poată să fie și remunerați în mod corespunzător.

Vor putea să facă reclamațiile online prin sistemul de avertizare anonim. Acest lucru îl va presupune și ne gândim și la un sistem de stimulare a avertizărilor fiscali care au sesizat o faptă. Aceasta s-a confirmat și aceste stimulente pot fi și de natură financiară", a spus ministrul Finanţelor Marcel Boloș, pentru Observator.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close