Antena 3 CNN Actualitate Udrea îşi plăteşte singură deplasările cu elicopterul în interes de serviciu

Udrea îşi plăteşte singură deplasările cu elicopterul în interes de serviciu

Udrea îşi plăteşte singură deplasările cu elicopterul în interes de serviciu
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Sep 2010   •   11:52

Elena Udrea dă din buzunarul propriu, câte 1.400 de euro pe ora de zbor cu taxi-elicopterul. Şi totul pentru binele ministerului, pe care îl conduce. Ministrul dezvoltării regionale şi turismului a decis să le răspundă pe blogul personal celor care se întreabă pe ce bani se plimbă, prin ţară, cu elicopterul. Elena Udrea spune că are foarte multe deplasări în teritoriu şi, preferă elicopterul pentru că deplasarea pe şoselele româneşti este... greoaie. Salariul de ministru, însă, de 4.100 de lei, nu acoperă nici măcar costul unui zbor doar dus, cu elicopterul.

Deşi în urmă cu doar trei luni, Elena Udrea se plângea că nu mai poate pune capul pe pernă din cauza unui credit de 3 milioane de euro pe care trebuie să îl achite până la sfârşitul anului, acum ţine să precizeze, pentru rău-voitorii din presă, că suportă din buzunarul propriu deplasările pe care le face în interes de serviciu.

"Se găsesc mereu clevetitori, care, în loc să aprecieze munca de teren pe care o fac (şi care este destul de obositoare), sunt degrabă aruncători de fumigene de presă. În loc să se vorbească despre contractele pe care le semnăm şi de utilitatea lor pentru comunitate, cum o să îmbunătăţească infrastructura dintr-o localitate sau alta, se vorbeşte despre faptul că m-am deplasat cu elicopterul la faţa locului" a scris Elena Udrea pe blogul personal.

Elena Udrea ţine să precizeze că are un program foarte încărcat, cu o medie de trei deplasări în ţară, pe săptămână. Cum Ministerul Turismului nu dispune de un elicopter propriu, ministrul trebuie să închirieze unul. "Pe care mi-l plătesc chiar eu, pentru a satisface curiozitatea unora din presă. De altfel, nici maşina pe care o folosesc nu este de la minister. Şi asta pentru a nu lăsa loc de speculaţii inutile", scrie Udrea.

Dacă am presupune că Elena Udrea s-a dus cu elicopterul în deplasările mai lungi pe care le-a avut în această lună, ar reieşi că ea a plătit aproape 41.000 de lei. Adică de 10 ori mai mult decât salariul lunar pe care îl ridică de la minister.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea elicopter platã cost
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close