Antena 3 CNN Actualitate Un avion de mici dimensiuni rămas fără o roată a aterizat la Clinceni, după mai multe încercări - VIDEO

Un avion de mici dimensiuni rămas fără o roată a aterizat la Clinceni, după mai multe încercări - VIDEO

Un avion de mici dimensiuni rămas fără o roată a aterizat la Clinceni, după mai multe încercări - VIDEO
06 Mai 2010   •   17:36

Un avion de mici dimensiuni care rămăsese fără o roată a reuşit să aterizeze, joi, pe aerodromul din Clinceni, după mai multe încercări eşuate. Pilotul a ţinut aparatul de zbor în aer timp de aproximativ două ore înainte de a efectua aterizarea forţată.

În avion se aflau două persoane, pilotul şi o tânără care învaţă să piloteze. În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit.

O oră şi jumătate s-a învârtit pilotul deasupra aerodromului din Clinceni, până a reuşit să aterizeze în siguranţă. ?Colegii care erau la sol m-au sfătuit să zbor pentru a pierde din combustibil. Noi nu avem sistem de purjare a combustibilului?, a declarat pilotul avionului, Gelu Frunză.

Aparatul efectua un zbor de şcoală, iar la bord se aflau două persoane - instructorul şi o cursantă. La o manevră, una dintre roţile avionului s-a desprins şi a căzut.

ATERIZARE DE URGENŢĂ LA CLINCENI


Pilotul a încercat de cel puţin de 10 ori să aterizeze, însă de fiecare dată vântul puternic i-a pus probleme. O maşină de pompieri şi un echipaj SMURD au monitorizat permanent situaţia, fiind pregătiţi să intervină. Din fericire, nu a fost cazul, pentru că aparatul a aterizat în cele din urmă în siguranţă.

ÎNCERCĂRI EŞUATE DE ATERIZARE




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: avion clinceni
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close