Antena 3 CNN Actualitate Un fost poliţist a dat un ?tun? de trei milioane de lei

Un fost poliţist a dat un ?tun? de trei milioane de lei

Un fost poliţist a dat un ?tun? de trei milioane de lei
Sursa foto: fost politist
10 Apr 2010   •   16:46

O fraudă ca-n filmele americane. Cu asta se poate lăuda un bărbat din judeţul Mehedinţi, care a reuşit să păcălească o banca şi o societate comercială cu o sumă fabuloasă de 30 de miliarde de lei vechi. Se pare că omul a uitat să-şi mai plătească datoriile faţă de societatate, dar şi creditul bancar. Acum el se află în arestul poliţiei şi riscă să rămână după gratii pentru următorii cinci ani.

Totul a început în urmă cu aproape doi ani, când bărbatul de 39 de ani, fost poliţist în Strehaia, a achiziţionat de la o societate comercială din municipiul Slatina cabluri electrice de mare putere, în valoare de peste 2.000.000 lei, achitand doar 173.000 lei din valoarea sumei totale.

Cablurile au ajuns tot la vânzare, însă la un preţ mult mai mic şi cu acte false. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor în colaborare cu cei de la SPIR au organizat o percheziţie în locuinţa bărbatului din Strehaia, unde au găsit o parte din marfă şi actele contabile ale firmei administrate de acesta.

Fostul poliţist nu este însă la prima abatere, acesta a mai înşelat şi o bancă de la care a făcut un împrumut de 1.000.000 de lei, bani pe care nu i-a mai restituit niciodată.

Bărbatul din Strehaia a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Pentru faptele sale riscă să-şi petreacă următorii cinci ani în spatele gratiilor.

Antena 3



×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close