Antena 3 CNN Actualitate Un militar din patru a pierdut bani din pensie după recalculare

Un militar din patru a pierdut bani din pensie după recalculare

Un militar din patru a pierdut bani din pensie după recalculare
12 Ian 2011   •   23:05

Un militar din patru a pierdut bani din pensie după recalculare. Printre cei cu veniturile tăiate sunt şi cei cu pensia de până în 3.000 de lei. Cei cărora Ministerul Apărării le garantase că rămân cu banii întregi. Acum, MAPN-ul promite doar că va da banii retroactiv în cazurile în care s-au comis greşeli de calcul.

5.500 de pensionari din cei 22.000 cu pensii recalculate până acum au primit din această lună bani mai puţini. Fostul ofiţer Aurel Negoiţă a slujit patria 35 de ani. Până ieri era convins că recalcularea nu-l va afecta.

“Nicio pensie militară mai mică de 3.000 de lei a pensionarilor cu carieră completă nu a fost diminuată în urma recalculării”, a declarat general de brigada dr. Maria Lupu, şeful direcţiei financiar contabile din MAPN. În realitate, şi el, cu o pensie de 2.400 de lei, şi alte sute de foşti militari au primit deja bani mai puţini.

 


“Noi ne simţim trădaţi, ce ar fi fost dacă noi am fi trădat ca pe câmpul de muncă. Normal ar trebui să avem câştig de cauză. Gândiţi-vă aşa: facem parte din UE, suntem în NATO”, a spus fostul ofiţer Aurel Negoiţă. “Am hotărât să acţionăm în judecată guvernul României”, a precizat colonelul Ion Manole.

Erorile de calcul, mai ales în cazul pensiilor de 3.000 de lei, sunt deja recunoscute de contabilii ministerului.

“Drepturile se vor recupera retroactiv începând cu data de 1 ianuarie 2011”, susţine general de brigada dr. Maria Lupu, şeful direcţiei financiar contabile din MAPN.

Până acum Ministerul Apărării Naţionale a recalculat 22.000 din cele 81.000 de dosare de pensionare. Oficialii se laudă că sistemul este în avantajul celor cu venituri mici care au primit bani în plus. Liderii sindicatelor militarilor şi poliţiştilor în rezervă spun că tăierile sunt şi de peste 60% din pensii, ajungând şi la 2.000 de lei.

×
Subiecte în articol: militari pensie recalculare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close