Antena 3 CNN Actualitate Un preot a montat alarmă pe clopotul bisericii, de frica hoţilor

Un preot a montat alarmă pe clopotul bisericii, de frica hoţilor

Un preot a montat alarmă pe clopotul bisericii, de frica hoţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Ian 2013   •   13:22

Clopotul bisericii din localitatea doljeană Ţuglui are alarmă, decizia fiind luată de preot de teama hoţilor, după ce clopotul vechi a fost furat, conform Mediafax.
   
Clopotul din localitatea doljeană Ţuglui a fost furat în luna septembrie a anului trecut, deşi cântărea aproape 200 de kilograme.
   
La începutul anului, primăria a alocat 25.000 de lei bisericii, care a cumpărat un clopot nou, din Grecia. Preotul însă a hotărât să monteze şi alarmă la clopotniţă, pentru a-i speria pe posibilii hoţi.
   
"Nu puteam să rămânem fără clopot, pentru că este un obiect foarte necesar bisericii noastre şi cu ajutorul primăriei şi o mică parte din ajutorul enoriaşilor am reuşit să procurăm acest clopot", spune preotul Viorel Grigorie.
   
Noul clopot a fost cumpărat din bani de la consiliul local, iar alarma a fost achiziţionată din banii enoriaşilor.
   
"La rugăminţile oamenilor, am discutat în Consiliul Local şi am hotărât să rectificăm bugetul şi să strângem de pe unde putem şi să luăm clopotul. Avem biserică mare, frumoasă şi nu putea tocmai clopotul să lipsească", afirmă, la rândul său, Paulică Neagoe, primarul localităţii Ţuglui.
   
Sistemul de alarmă a costat 1.200 de lei, iar oamenii spun că investiţia merită toţi banii. Preotul vrea să asigure acum clopotul la o firmă privată în cazul în care nici sistemul de alarmă nu va ţine hoţii la distanţă.   

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close