Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre jandarmii acuzați de moartea prin asfixiere a inginerului din Pitești a fost eliberat

Unul dintre jandarmii acuzați de moartea prin asfixiere a inginerului din Pitești a fost eliberat

Încă o lovitură dură pentru familia inginerului de 63 de ani din Piteşti, mort după o controversată intrevenţie a unei patrule mixte de poliţişti şi de jandarmi. Unul dintre jandarmii acuzaţi de moartea prin asfixiere a lui Zaharia Barbu a fost scos din arestul preventiv de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti şi plasat în libertate sub control judiciar.

Unul dintre jandarmii acuzați de moartea prin asfixiere a inginerului din Pitești a fost eliberat
de Mia Lungu    |    05 Mai 2021   •   08:57

Decizia magistraţilor bucureşteni vine după o alta sentinta pronunţată de Curtea de Apel Piteşti. La randul lor, magistratii pitesteni au înlocuit arestul preventiv pentru cei doi poliţişti acuzaţi de moartea violentă a inginerului cu aerestul la domiciliu. 

Jandarmul implicat în intervenția brutală de la Pitești a primit mandat de arestare

Jandarmul care fusese reținut de procurorii militari în cazul intervenției brutale de la Pitești, în urma căreia un bărbat în vârstă de 63 de ani și-a pierdut viața, a primit mandat de arestare, pe 22 aprilie, pentru infracțiunile de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.

Parchetul Militar București a transmis, la acel moment, printr-un comunicat de presă, că dosarul în acest caz a fost declinat de către Parchetul Tribunalului Argeș pentru cercetări în cazul a doi subofițeri de la Inspectoratul Județean Argeș. Ei sunt cercetați, alături de cei doi polițiști arestați deja în acest dosar, pentru purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Unul dintre jandarmi fusese reținut atunci pentru 24 de ore.

Procurorii spun că cei doi jandarmi erau în misiune, în patrulă mixtă, împreună cu două echipaje de Poliție de la IPJ Argeș, care au intervenit, în 16 aprilie, pentru evacuarea terasei din incinta Autogării Sud Pitești. Potrivit polițiștilor, cei doi jandarmi și cei doi polițiști au intervenit în cazul bărbatului de 63 de ani, "pe care l-au proiectat pe carosabil printr-o acțiune violentă, soldată cu decesul victimei".

×
Subiecte în articol: jandarmii Pitești asfixiere eliberat
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close