Antena 3 CNN Actualitate Victor Surdu, internat de urgenţă la Spitalul Pantelimon din Bucureşti

Victor Surdu, internat de urgenţă la Spitalul Pantelimon din Bucureşti

Victor Surdu, internat de urgenţă la Spitalul Pantelimon din Bucureşti
15 Feb 2011   •   20:07

Momente grele pentru Angela Similea. Soţul ei, Victor Surdu, a fost internat de urgenţă la Spitalul Pantelimon din Capitală. Internarea vine după o lungă perioadă de tratamente şi operaţii la pancreas facute de Victor Surdu. Boala l-a schimbat complet în ultimele luni. Într-un interviu acordat acum două săptămâni unei echipe Observator, soţul Angelei Similea ne-a vorbit despre suferinţa sa. Mai jos, povestea sa, în exclusivitate.

“Am avut o boală foarte grea, extrem de grea”. Asta spunea acum două săptămâni Victor Surdu. Devenise de nerecunoscut. Ştiind că lumea vorbeşte despre boala lui a acceptat să povestească de chinul prin care trece de mai multe luni. Un chin prelungit şi de imposibilitatea medicilor români de a-i reda sănătatea. După tratamente interminabile, deputatul a fost trimis anul trecut la o casă de sănătate din Verona.

“Am primit recomandare de aici să mă duc acolo. Trei mari profesori de aici m-au trimis. După ce aici a trebuit să constat că asta e situaţia, că nu am putut beneficia nici de aparatura cu care să duc până la capăt investigaţile”, a spus Victor Surdu.

În România, pentru soţul Angelei Similea nimeni n-a putut face nimic. Nici chiar doctorii care-i sunt prieteni.

“M-a strâns de mână şi mi-a spus, Victor, eşti prietenul meu de 30 de ani, nu te putem rezolva”, povesteşte Victor Surdu.

 


În Italia, Victor Surdu a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale. La pancreas: “Eu am făcut trei operaţii, una după alta, în ultimele patru luni şi mă uitam la se întâmplă acolo. Aici n-au cum să mă opereze, nu au ce le trebuie”.

Acum, soţul Angelei Similea face un tratament pe patru niveluri. Primul e rugăciunea. “N-am fost niciodată credincios de sâmbătă şi duminică. Al doilea - am mers pe canoanele bisericii, al treilea am încercat cu trei variante naturiste, bio şi al patrulea - n-am intrerupt deloc ritmul muncii şi dragul de oameni”, spune Victor Surdu.

Ieri dimineaţă deputatul a fost internat de urgenţă la spitalul Pantelimon. Familia păstrează discreţie maximă în ceea ce priveşte starea de sănătate.

“După cum ştiţi, sănătatea este o luptă. Noi suntem în perioada aceasta şi avem nevoie de energii pozitive şi atunci, eu personal nu dau curs niciunui răspuns pe tema asta. Din tot sufletul vă multumesc că mă întelegeţi”, a declarat Angela Similea.

Surse din interiorul spitalului spun că de fapt, deputatul ar suferi de o boală mult mai gravă. O afecţiune malignă a pancreasului.

“În general când a necesitat interventie chirurgicala inseamna ca a fost o boala extrem de severa, fie a fost pancreatita acuta, ca si complicatii ulterioare a unei pancreatite acute, fie suprainfectata, fie cancer de pancreas dar in general interventia pe pancreas e o drama locala”, a precizat medicul Săndica Bucurică.

Acum starea soţului Angelei Similea e stabilă şi ar putea pleca acasă chiar mâine. “Păcat că noi românii avem o lipsă totată de preocupare pentru sănătatea noastră”, a mai spus Victor Surdu.

×
Subiecte în articol: Angela Similea internat spital
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close