Antena 3 CNN Actualitate Vilele de protocol ale Preşedinţiei ar putea să intre în circuitul turistic

Vilele de protocol ale Preşedinţiei ar putea să intre în circuitul turistic

Vilele de protocol ale Preşedinţiei ar putea să intre în circuitul turistic
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    31 Ian 2012   •   14:56

Deputatul independent Mircia Giurgiu a pregătit un proiect legislativ prin care clădirile folosite în prezent de şeful statului să intre în circuitul turistic, cu excepţia locuinţei de protocol de la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

''Voi cere în sesiunea parlamentară care începe în februarie de la Secretariatul General al Guvernului şi RA-APPS o informare privind numărul clădirilor de protocol folosite de Administraţia Prezidenţială al cărei buget a crescut foarte mult în ultima perioadă. Voi depune un proiect de lege prin care să se stabilească faptul ca Palatul Cotroceni să rămână singura clădire de protocol a preşedintelui, iar imobilele care sunt în plus - vilele de la Predeal, Lac 1 sau Neptun - să intre în circuitul turistic, prin vânzare sau închiriere", a declarat, marţi, Mircia Giurgiu.

Deputatul clujean a adăugat că mai ales în condiţii de criză nu e normal să ţii tot felul de vile pe care le foloseşte preşedintele Traian Băsescu doar o dată pe an şi că şi şeful statului trebuie să dea dovadă de solidaritate în această perioadă.

×
Subiecte în articol: propunere
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close