Antena 3 CNN Actualitate În Vinerea Mare, magazinele vor fi deschise până la ora 21 şi circulăm până la ora 22. Prefectul Capitalei: "Luni decidem ridicarea restricţiilor"

În Vinerea Mare, magazinele vor fi deschise până la ora 21 şi circulăm până la ora 22. Prefectul Capitalei: "Luni decidem ridicarea restricţiilor"

În Vinerea Mare, magazinele vor fi deschise până la ora 21, iar bucureştenii pot merge pe stradă până la ora 22, fără declaraţie sau un motiv întemeiat, a spus prefectul Capitalei, în ziua în care rata de incidență în București a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

În Vinerea Mare, magazinele vor fi deschise până la ora 21 şi circulăm până la ora 22. Prefectul Capitalei: "Luni decidem ridicarea restricţiilor"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    30 Apr 2021   •   15:35

"Astăzi, operatorii economici pot să lucreze cu publicul până la ora 21, iar noi putem să circulăm din case până la ora 22.

Prefect: Operatorii economici pot să lucreze cu publicul până la ora 21

Nu pot să funcţioneze deocamdată la interior sălile de spectacol, restaurantele şi nici să organizăm evenimente private sau publice", a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica, vineri, la Antena 3.

În ce priveşte posibila ridicare a restricţiilor, având în vedere rata de incidență din București care a scăzut vineri sub 3 la mia de locuitori, prefectul a precizat că abia duminică se va decide acest lucru.

Alin Stoica: Luni decidem ridicarea restricţiilor

"Dacă trendul se va menţine descendent, duminică organizăm o şedinţă pentru situaţii de urgenţă şi dacă avem şi recomandările epidemiologilor, vom putea să luăm măsuri pentru a permite activitatea în interior a sălilor de spectacol şi a restaurantelor cu o capacitate de 30%.

Duminică se va şti dacă aceste măsuri sunt valabile începând de luni, vom anunţa acest lucru", a precizat prefectul Alin Stoica.

Rata de incidență în București a scăzut sub 3 la mia de locuitori

Rata de infectare din București a scăzut, vineri, sub 3 la mie. Asta înseamnă că îndeplinește condițiile pentru a intra în scenariul galben, ceea ce presupune relaxarea restricțiilor. Totuși, autoritățile nu vor lua o decizie astăzi, ci abia peste câteva zile.

Cu alte cuvinte, este posibil ca, începând de luni, o parte din restricțiile din București să fie ridicate, lucru confirmat și de autorități cu câteva zile în urmă, care spuneau că bucureștenii se pot aștepta în perioada următoare la o schimbare a măsurilor. 

Potrivit datelor oficiale, Capitala a ajuns, în acest moment, la o incidență de 2,98 la mia de locuitori, în condițiile în care din ce în ce mai mulți locuitori aleg să se vaccineze. 

×
Subiecte în articol: Alin Stoica magazine vinerea mare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close