Antena 3 CNN Actualitate Rata de incidență în București a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Măsurile s-ar putea schimba începând de luni

Rata de incidență în București a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Măsurile s-ar putea schimba începând de luni

Rata de infectare din București a scăzut, vineri, sub 3 la mie. Asta înseamnă că îndeplinește condițiile pentru a intra în scenariul galben, ceea ce presupune relaxarea restricțiilor. Totuși, autoritățile nu vor lua o decizie astăzi, ci abia peste câteva zile.

Rata de incidență în București a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Măsurile s-ar putea schimba începând de luni
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    30 Apr 2021   •   11:53

Cu alte cuvinte, este posibil ca, începând de luni, o parte din restricțiile din București să fie ridicate, lucru confirmat și de autorități cu câteva zile în urmă, care spuneau că bucureștenii se pot aștepta în perioada următoare la o schimbare a măsurilor. 

Potrivit datelor oficiale, Capitala a ajuns, în acest moment, la o incidență de 2,98 la mia de locuitori, în condițiile în care din ce în ce mai mulți locuitori aleg să se vaccineze. 

Rămâne de văzut ce hotărâri vor fi luate în cadrul ședinței Comitetul pentru Situații de Urgență. Ținând cont de rata de incidență, pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Comitetul pentru Situații de Urgență nu va lua însă nicio decizie în această privință astăzi. Joi seara, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat că este nevoie de câteva zile pentru a se constata că trendul descrescător se va menține.

„Dar după ce va ajunge la 3 la mie vom aștepta 24 de ore sau 48 de ore pentru a fi siguri că trendul se menține. Trebuie să așteptăm, să se confirme trendul descrescător”, a explicat prefectul Alin Stoica, potrivit Mediafax

Stoica a mai spus că, probabil, decizia va fi luată la începutul săptămânii viitoare.

„Cam undeva la începutul săptămânii viitoare este așteptarea mea, având în vedere trendul care se păstrează, să avem măsuri ceva mai relaxante: restaurante, săli de spectacole, teatre, cu capacitate 30 la sută”, a precizat prefectul Capitalei.

×
Subiecte în articol: București scenariu rosu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close