Antena 3 CNN Actualitate Vîntu şi Luca, reţinuţi pentru 24 de ore în dosarul delapidării Petrom Service. Afaceristul Octavian Ţurcan, scos cu cătuşe din Parchet

Vîntu şi Luca, reţinuţi pentru 24 de ore în dosarul delapidării Petrom Service. Afaceristul Octavian Ţurcan, scos cu cătuşe din Parchet

Vîntu şi Luca, reţinuţi pentru 24 de ore în dosarul delapidării Petrom Service. Afaceristul Octavian Ţurcan, scos cu cătuşe din Parchet
07 Noi 2011   •   14:46
UPDATE 17:10. Fostul director general al Petrom Service Gheorghe Şupeală a fost reţinut, luni, alături de Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, în dosarul privind delapidarea companiei, el fiind scos din sediul Parchetului instanţei supreme cu cătuşe la mâini.
   
Potrivit Mediafax, Gheorghe Şupeală este acuzat de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru delapidare.

UPDATE 15:45
. Omul de afaceri Octavian Ţurcan a fost reţinut, luni, alături de Liviu Luca şi Sorin Ovidiu Vîntu,  în dosarul privind delapidarea Petrom Service, informează Mediafax. Ţurcan a fost scos din sediul Parchetului instanţei supreme cu cătuşe la mâini.


Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi fostul lider sindical Liviu Luca au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Cei doi se află la Parchetul General, unde au fost audiaţi. Procurorii vor cere arestarea preventivă pentru delapidarea Petrom Service S.A.

Vîntu şi Luca sunt reţinuţi sub acuzaţia de spălare de bani, în cazul Petrom Service S.A.. Societatea ar fi fost falimentată intenţionat aducând un prejudiciu acesteia de peste 83 milioane euro.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, au fost transferate sume de bani din patrimoniul Petrom Service S.A. în conturile unor persoane sau societăţi, în special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro).

Conform Mediafax, probele administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, au relevat faptul că falimentarea controlată a Petrom Service a dus la prejudicierea societăţii cu suma de 83.163.165 de euro şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, datorită activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor.
   
Probatoriul administrat a arătat că falimentarea controlată a Petrom Service a produs, indirect, prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.
   
Anchetatorii au stabilit că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea, cu banii Petrom Service a unor acţiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.
   
În acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul SC Petromservice SA, prin operaţiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, în conturile personale sau ale unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special SC Realitatea Media SA (14.200.000 de euro), SC Imobiliar Network 2002 SA (6.725.000 euro) şi SC GM Invest SA (1.300.000 euro).
  
În această cauză, cercetările sunt în derulare şi în prezent procurorii audiază persoanele implicate. 

În septembrie 2010, Liviu Luca a fost audiat în calitate de martor în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu privind favorizarea lui Nicolae Popa. Numele lui Liviu Luca în ancheta privind fuga lui Nicolae Popa este legat de un transfer bancar, cont pentru care era împuternicit să opereze.
 


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close