Antena 3 Actualitate Se închide sau nu Capitala? Virgil Guran, anunțul momentului după ce Bucureștiul a depășit rata de 3 la mia de locuitori

Se închide sau nu Capitala? Virgil Guran, anunțul momentului după ce Bucureștiul a depășit rata de 3 la mia de locuitori

de Laura Dinu    |    13 Oct 2020   •   13:45
Se închide sau nu Capitala? Virgil Guran, anunțul momentului după ce Bucureștiul a depășit rata de 3 la mia de locuitori
Sursa foto: hepta

Virgil Guran, consilierul primului ministru, Ludovic Orban, a declarat pentru Antena 3 că nu se ia în calcul închiderea Capitalei în acest moment, în ciuda numărului mare de cazuri de coronavirus.

”Încercăm să ținem în echilibru, pentru că dacă economia nu merge, sigur nu vom avea cu ce să ținem oamenii sănătoși. Trebuie să găsim un echilibru între economie și sănătate pentru că să putem ieși cât mai bine din această încercare foarte grea. 

Se tot aud voci care vorbesc despre închisul Bucureștiului. Nu pot să închid Bucureștiul în momentul de față. Sper să evităm acest lucru! Nu se ia în calcul închiderea Bucureștiului, se iau în calcul restricții majore în anumite zone, chiar cu purtarea măștii absolut peste tot, cu testări pe anumite zone. 

Deci încercăm să găsim soluții de așa natură așa încât să nu închidem Bucureștiul, pentru că Bucureștiul este foarte important, dă tonul acestei țări”, a declarat Virgil Guran.

Bucureștiul a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori și intră în scenariul roșu

Potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică, rata de incidență în București raportată la populația rezidentă este de 3,11 la mia de locuitori.

Incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a ajuns, în București, la 3,11 la mia de locuitori.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, în săptămâna 5 - 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad si Olt.

În 31 de județe și municipiul București se înregistrează o rată de incidenta cumulată peste 100/100.000 locuitori.

1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical, scrie Mediafax. 

×
Subiecte în articol: inchidere carantină

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close