Antena 3 CNN Actualitate Vlad Pascu rămâne în arest. Autorul accidentului de la 2 Mai s-a apărat în instanţă: "Nu aveam vizibilitate"

Vlad Pascu rămâne în arest. Autorul accidentului de la 2 Mai s-a apărat în instanţă: "Nu aveam vizibilitate"

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, va rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile. În faţa instanţei, el s-a apărat şi a făcut şi primele declaraţii pentru a se apăra. Astfel, el a spus că nu avea vizibilitate în momentul accidentului şi nici nu se aştepta să fie pietoni pe şosea.

de Cătălina Smereca    |    27 Feb 2024   •   13:27

Vlad Pascu a ajuns, astăzi, la Tribunalul Constanţa, acolo unde judecători au analizat cererea lui Pascu de schimbare a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Judecătorii au respins cererea lui Vlad Pascu, astfel că el va rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile.

Vlad Pascu a făcut şi primele declaraţii în instanţă, însă nu la instanţa de fond, respectiv Judecătoria Mangalia, acolo unde a început procesul în care este acuzat de tragedia de la 2 Mai, ci la Tribunalul Constanţa, acolo unde s-a judecat recursul său la decizia de menţinere a măsurii arestului preventiv.

În faţa judecătorilor, Vlad Pascu şi avocatul său au declarat că se află în arest de şase luni şi că ar dori să fie plasat în arest la domiciliu pentru a se putea pregăti de admitere la facultate.

Mai mult, Vlad Pascu a făcut declaraţii şi despre noaptea accidentului de la 2 Mai, explicând că nu avea vizibilitate, dar şi că nu se aştepta ca pe drumul naţional să circule pietoni. El a infirmat, totodată, faptul că ar fi intrat intenţionat în grupul de pietoni.

Vlad Pascu a fost arestat preventiv pe 20 august 2023, la o zi după accidentul de la 2 Mai în care Sebastian Olariu şi Roberta Dragomir au fost ucişi.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close