Antena 3 CNN Actualitate Vladimir Putin dă vina pe Lenin că ar fi dinamitat Rusia: ”A fost depusă o bombă nucleară!”

Vladimir Putin dă vina pe Lenin că ar fi dinamitat Rusia: ”A fost depusă o bombă nucleară!”

Vladimir Putin dă vina pe Lenin că ar fi dinamitat Rusia: ”A fost depusă o bombă nucleară!”
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
22 Ian 2016   •   08:17

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat joi că fostul conducător sovietic Vladimir Lenin, decedat în 1924, dar venerat în continuare de mulți dintre ruși, ar fi responsabil de 'explozia' Rusiei, informează AFP.

'Ideile trebuie să ducă la rezultate bune, nu cum a fost cazul lui Vladimir Ilici' Lenin, a declarat Putin, în cadrul unei reuniuni a Consiliului prezidențial asupra științelor și educației.

Ideile lui Lenin sunt cele care 'au dus în final la căderea Uniunii Sovietice' în 1991, a estimat președintele rus, într-o critică neobișnuită la adresa liderului Revoluției bolșevice din 1917.

'A fost depusă o bombă nucleară sub imobilul numit Rusia și ea a explodat ulterior', a afirmat Putin, care se arată adesea nostalgic după epoca sovietică, potrivit Interfax.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a încercat apoi să atenueze impresia creată de aceste cuvinte.

'Președintele nu a făcut decât să-și spună punctul de vedere. Fiecare persoană, inclusiv președintele, are dreptul să aibă atitudinea proprie față de rolul unei pesonalități sau al alteia în istorie', a subliniat el.

Dmitri Peskov a asigurat, de altfel, că o eventuală înhumare a lui Lenin 'nu este pe ordinea de zi'.

La 25 de ani după căderea URSS și a regimului comunist, Lenin — decedat în 21 ianuarie 1924 — rămâne foarte prezent în Rusia, unde mii de străzi și monumente omagiază în continuate memoria celui care a fost liderul Revoluției din Octombrie 1917 și fondatorul statului sovietic.

Corpul îmbălsămat al lui Lenin odihnește în mausoleul său din Piața Roșie, în fața zidurilor Kremlinului, locul cel mai simbolic al țării, la câțiva metri de mormântul lui Stalin.

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin bomba nucleara Rusia
Parteneri
Au fost stabilite noile tarife plafonate pentru polițele RCA!
x close