Antena 3 CNN Actualitate Avertismentul lui Volodimir Zelenski: "Urmează o criză alimentară globală"

Avertismentul lui Volodimir Zelenski: "Urmează o criză alimentară globală"

Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente. O criză energetică va urma rapid unei crize alimentare dacă Ucraina nu va primi ajutor pentru a-și debloca porturile, spune președintele.

Avertismentul lui Volodimir Zelenski: "Urmează o criză alimentară globală"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Silvia Preda    |    22 Mai 2022   •   14:20

După o întâlnire cu premierul portughez António Costa, Zelenski acesta a declarat presei:

Comunitatea mondială trebuie să ajute Ucraina să deblocheze porturile maritime, altfel criza energetică va fi urmată de o criză alimentară și multe alte țări se vor confrunta cu ea.

"Rusia a blocat aproape toate porturile și toate oportunitățile maritime de a exporta alimente - cerealele noastre, orzul, floarea-soarelui și altele. O mulțime de lucruri. Va fi o criză în lume.

A doua criză după cea energetică, care a fost provocată de Rusia. Acum va crea o criză alimentară dacă nu deblocăm rutele pentru Ucraina, nu ajutăm țările din Africa, Europa, Asia, care au nevoie de aceste produse alimentare", a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit The Guardian.

El a adăugat că o modalitate de deblocare a porturilor ar fi prin intermediul unei soluții militare, care ar implica procurarea de noi arme de la aliați.

×
Parteneri
Accuweather, prognoza meteo pentru București. Când va ninge
x close