Antena 3 CNN Actualitate Zeci de români, antrenaţi în Republica Dominicană să transporte cocaină în stomac

Zeci de români, antrenaţi în Republica Dominicană să transporte cocaină în stomac

Zeci de români, antrenaţi în Republica Dominicană să transporte cocaină în stomac
16 Noi 2008   •   19:33

Zeci de români au fost antrenaţi de traficanţii de droguri dominicani să care cocaină în stomac. Cei mai multi erau din Tulcea. Ei mergeau peste Ocean şi, după luni de specializare, ajungeau să înghită şi să transporte, până la un kilogram de droguri. Cărăuşii au fost descoperiţi, după ce poliţiştii români de frontieră l-au prins, pe liderul reţelei din România.
Românii erau racolaţi de un tulcean. Cine accepta oferta zbura pentru antrenamente tocmai în Republica Dominicană. ?Eram puşi să înghiţim diferite alimente - cârnăciori de bere sau boabe de struguri ? nemestecate?, a declarat unul dintre cărăuşi. El a explicat că alimentele erau alese special să aibă forma şi dimensiunea unei capsule de cocaină.
Nu toată lumea absolvea cursurile. Erau aleşi doar cei care reuşeau ca la finalul stadiului să înghită şi câte o sută de pacheţele. Abia apoi intrau în reţea şi primeau marfa ambalată în capsule de câte 10 grame ascunse în mânuşi de latex sau prezervative. Ca stupefiantele să nu fie detectate, pachetele erau învelite într-o ceară specială înainte să fie înghiţite. ?Pentru fiecare pacheţel dus din Republica Dominicană până în Olanda, primeam 50 de euro. Cam 5.000 de euro la un drum?, spune cărăuşul.
Poliţiştii români de frontieră au descoperit cum funcţiona reţeaua după ce au prins o tânără care a fost la cursurile din Republica Dominicană. Aşa au dat chiar de liderul reţelei. După ce tulceanul a căzut, trei cărăuşi tulceni au fost reţinuţi la Paris. Fiecare avea în stomac un kilogram de cocaină. Din fiecare transport de cocaină, reţeaua dominicană câştiga 30 - 40 de mii de euro.
Observator

×
Subiecte în articol: trafic de droguri Republica Dominicana
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close