Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Cum poți trece peste infidelitate. Lidia Fecioru: "Starea de șoc poate să dureze și o lună și două și trei"

Cum poți trece peste infidelitate. Lidia Fecioru: "Starea de șoc poate să dureze și o lună și două și trei"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a oferit mai multe sfaturi, în cadrul rubricii Adevăruri Ascunse, despre cum poți trece peste infidelitate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2024   •   19:00

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit despre infidelitatea din cuplu și a oferit mai multe sfaturi despre cum poți trece peste ea.

"Eu cred că un om care simte că a fost înșelat trece printr-o renaștere. Împietrește apoi trece printr-o durere ca și cum s-a declanșat o boală, apoi ori se duce și se răzbune, ori lângă acea persoană care a înșelat apare o altă persoană care are o altă față, o altă atitudine. La sfârșit e ignoranța.

În cazurile acestea cam trebuie să ne vindecăm singuri, dar există și faza de nedespărțire. Oamenii pot ajunge la discuții la anumite convenții, compromisuri", a spus Lidia Fecioru.

Totodată ea a explicat și care sunt etapele prin care poți trece atunci când ai fost înșelat. "În etapa unu împietrești că nu-ți vine să crezi că ți s-a întâmplat asta. Atunci nu știi cum să reacționezi. Starea de șoc poate să dureze și o lună și două și trei, depinde.

Procesul de vindecare după un asemenea incident poate ține de la luni până la ani. Etapa a doua este evaluarea relației în cuplu, adică trebuie să se așeze față în față și să își evalueze ce se întâmplă între ei. Dacă se mai regăsesc, dacă mai au interes unul față de celălalt. În această perioadă se duc și încep să se plângă și începe toată lumea să dea sfaturi, cum să facă, ce să facă. Toate chestiunile acestea nu trebuie căutate afară. Trebuie căutate în familie", a spus bioenergoterapeutul.

Potrivit acesteia, etapa trei este abordarea problemelor apărute. "Dacă în orice este vinovată doar cealaltă persoană, ce să discuți? Cu siguranță acest mariaj că este bărbatul care spune că nu are nici o problemă, sau femeie care spune asta, este o familie care a mers o perioadă de timp împinsă de manipulare. Ei își dau seama că de fapt nu mai au nimic unul pentru celălalt.

După ce au trecut printr-o chestie din asta, oamenii trebuie să renunțe la tristețe. Degeaba ierți dacă după aceea ești trist și cu garda ridicată și îți pui întrebare cu cine.

Tot timpul o să stai și o să îți faci filme indiene în cap cu cine te înșeală. Nu trece niciodată", a spus Lidia Fecioru.

×
Subiecte în articol: Adevăruri ascunse Lidia Fecioru
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close