Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Să îi fie mandatul uşor! La Deveselu, localnicii s-au dus la cimitir să felicite primarul care a fost reales post-mortem

Să îi fie mandatul uşor! La Deveselu, localnicii s-au dus la cimitir să felicite primarul care a fost reales post-mortem

În Deveselu, Olt, imediat ce au fost anunţate rezultatele parţiale ale alegerilor, oamenii s-au dus la cimitir, într-o procesiune de felicitare-comemorare a edilului Ion Aliman (PSD), reales post-mortem.

Să îi fie mandatul uşor! La Deveselu, localnicii s-au dus la cimitir să felicite primarul care a fost reales post-mortem
de Dana Musceleanu    |    28 Sep 2020   •   09:45

 “Am fost să ne felicităm primarul! Dumnezeu să vă odihnească în pace! Astăzi trebuia să fiţi între noi să sărbătorim două evenimente importante! Veţi rămâne veşnic primarul nostru drag”, a fost mesajul postat pe Facebook de un fost consilier local al primăriei Deveselu.

Ion Aliman a decedat pe 17 septembrie, la un spital din Capitală, la aproximativ o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

El a fost ales primar al comunei Deveselu în iunie 2012, apoi a a obţinut un nou mandat în 2016 şi acum candida pentru al treilea mandat, din partea PSD.

Localnicii i-au oferit 1020 din cele aproximativ 1600 de voturi exprimate, conştienţi de faptul că votează o persoană decedată şi că, de fapt, alegerile se vor repeta. Nu a fost un vot, ci mai degrabă un omagiu.  

Deocamdată comuna Deveselu va fi condusă de un viceprimar, ales după constituirea Consiliului Local - câştigat tot de PSD, iar alegerile vor fi reluate într-un viitor apropiat.

×
Subiecte în articol: Deveselu Olt
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close