Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Orban, atac dur la Curtea Constituțională: Trebuie schimbată componența, trebuie eliminați politrucii de acolo

Orban, atac dur la Curtea Constituțională: Trebuie schimbată componența, trebuie eliminați politrucii de acolo

Premierul Ludovic Orban a lansat, joi seara, un nou atac la adresa Curții Constituționale a României. ”Trebuie eliminați politrucii de acolo”, a spus Orban.

Orban, atac dur la Curtea Constituțională: Trebuie schimbată componența, trebuie eliminați politrucii de acolo
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    15 Oct 2020   •   23:15

”Decizia CCR (referitoare la alegerile parlamentare - n.red.) mi se pare abracadabrantă, mi se pare o încălcare flagrantă a Constituției de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituției. Eu așa ceva... Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate așa... Trebuie schimbată componența Curții Constituționale, trebuie eliminați politrucii de acolo, trebuie să intre numai magistrați cu cariere serioase în spate, nu oameni care au făcut politică și care sunt numiți acolo ca să răspundă la comenzi politice. Multe din deciziile alea vin împotriva interselor fundamentale ale României”, a spus premierul, joi seară, la Digi24.

”Noi am atacat și CCR se pronunță pe valabilitatea HG, care a fost luată în baza Constituției. Eu asemenea inepție n-am văzut. De ce? Că dă ordine Florin Iordache și cu alții către Dorneanu și către judecătorii care au fost numiți politic, care dau pe bandă rulantă decizii care nu au legătură cu Constituția și democrația?”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Valer Dorneanu răspunde acuzaţiilor aduse de Ludovic Orban: În nicio ţară un premier nu-şi permite asemenea atacuri suburbane la adresa Curţii Constituţionale

Curtea Constituțională (CCR) a stabilit, în motivarea deciziei prin care constată caracterul constituțional al legii care prevede că Legislativul stabilește data alegerilor parlamentare, că hotărârea de guvern prin care a fost deja stabilită această dată pentru ziua de 6 decembrie își va înceta efectele odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ.

Citiți și: Cseke Attila, despre data alegerilor: ”Președintele trebuie să consulte partidele parlamentare”

Dan Barna: „Noi considerăm că alegerile ar trebui să aibă loc pe 6 decembrie, atâta timp cât sistemul medical face față pandemiei”

Victor Ponta: Cred că alegerile vor fi pe 6 decembrie. Ne vom îmbolnăvi foarte mulți pentru niște voturi!

Alegeri parlamentare în decembrie sau în martie? Marcel Ciolacu anunță planul opoziției

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close