Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Nepotism în politică şi la Parlamentare. Elena Băsescu, loc ca şi asigurat în Camera Deputaţilor, deşi nu a activat o zi în filiala de la Constanţa

Nepotism în politică şi la Parlamentare. Elena Băsescu, loc ca şi asigurat în Camera Deputaţilor, deşi nu a activat o zi în filiala de la Constanţa

Nepotismul din politică pare sa continue şi la alegerile parlamentare de peste două săptămâni. Pe listele partidelor se regăsesc mai mulţi candidati înruditi cu politicieni cunoscuti. Exemplele se pot identifica atât pe listele PSD, cât și pe cele ale PNL, PMP sau USR PLUS.

Nepotism în politică şi la Parlamentare. Elena Băsescu, loc ca şi asigurat în Camera Deputaţilor, deşi nu a activat o zi în filiala de la Constanţa
de Narcis Popescu    |    23 Noi 2020   •   09:45

Și în Biblie, aproapele favorizat e din familie. Noe îmbarcă pe arcă numai copii săi, Lot le salvează doar pe păcătoasele sale fiice, iar liderii partidelor importante din România par a fi luat pios exemplul, prin punerea pe liste pe locuri eligibile pentru alegerile parlamentare a unor candidați cu rude sus-puse. 


Pe locul 8 pe lista Partidului Național Liberal a organizației București pentru parlamentarele de pe 6 septembrie se află Mara Mareș, candidată pentru un loc la Camera Deputaților în noua legislatură. Șefa tineretului național liberal este fiica lui Nelu Mareș, consilier județean PNL și fost președinte PDL Făgăraș, un om care a reușit să împace cu succes afacerile cu politica, fiind un important cultivator de cartofi în județul Brașov.


Pe locul doi pe lista pentru Camera Deputaților a organizației PNL Giurgiu se află o altă liberală-fiică de politician. Maria Gabriela Horga, fiica ex-parlamentarului liberal de Dâmbovița Vasile Horga a ajuns în atenția publică după ce firma pe care o deținea alături de tată ei a obținut mai multe contracte cu instituții de stat, aceasta aflându-se la începutul anului și în centrul unui raport al ANAF.


Mai departe, Elena Băsescu deschide lista PMP Constanţa la alegerile parlamentare. Fiica fostului preşedinte Traian Băsescu a primit locul ca şi asigurat în Camera Deputaţilor, deşi nu a activat o zi în filiala de la Constanţa, oraşul ei natal. Aceasta a rămas în memoria publică cu mai multe dezacorduri grave pe care le-au conținut declarațiile sale. Ce să spunem? Îi dorim multe ”succesuri”.


Nici alianța USR PLUS nu face notă discordantă. Pe locul 3 pentru Camera Deputaților a organizației București USR PLUS se află Oana Toiu, cea care este fina lui Vlad Voiculescu și soția lui Ciprian Stănescu, candidat pentru o funcție în Consiliul Economic și Social, un organism care are rolul avizării proiectelor parlamentarilor. Astfel că, cu puțin noroc soțul va putea în viitor să avizeze proiectele soției că așa e în orice familie tradițională.

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close