Antena 3 Alegeri Locale 2016 MITĂ ELECTORALĂ în Dâmbovița. PNL a depus la Biroul Electoral Judeţean zeci de plângeri

MITĂ ELECTORALĂ în Dâmbovița. PNL a depus la Biroul Electoral Judeţean zeci de plângeri

de S.T.    |    05 Iun 2016   •   15:46
MITĂ ELECTORALĂ în Dâmbovița. PNL a depus la Biroul Electoral Judeţean zeci de plângeri
Sursa foto: Foto: Agerpres

PNL Dâmboviţa a depus la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) 20 de plângeri vizând oferirea sau darea de bani alegătorilor pentru a-i determina să voteze cu un anumit candidat, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al BEJ Dâmboviţa, Ionela Cristina Costea.

„Au fost înregistrate, până la ora 13.00, 20 de plângeri la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană, formulate de PNL privind suspiciuni cu referitoare la oferirea sau darea de bani alegătorilor pentru a-i determina să voteze cu un anumit candidat, pe acelaşi obiect toate plângerile. Au fost redirecţionate către Inspectoratul de Poliţie Judeţean pentru competentă verificare şi soluţionare. În plângeri au fost vizate localităţile Tărtăşeşti, Corbii Mari, Ciocăneşti, Conţeşti, Butimanu, Vlădeni, Ulmi, Răzvad, Şotânga, Titu, Târgovişte, Moroieni, Dragomireşti, Moreni, Aninoasa, Malu cu Flori, Niculeşti, Bucşani şi Fieni”, a precizat Ionela Cristina Costea, potrivit Agerpres.

ALEGERI LOCALE 2016. România votează! Cetățenii care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor, pot să-și exercite dreptul de vot, pe baza actului de identitate.

Alegătorii se pot prezenta la urne începând cu ora 7.00 și pot să voteze până la ora 21.00.

ALEGERI LOCALE 2016. Ce nu ai voie să faci de alegeri

ALEGERI LOCALE 2016. Oamenii sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege primarii şi consilierii locali care îi vor conduce în următorii patru ani.

În toată ţara sunt înregistraţi 18.274.891 de cetăţeni cu drept de vot care îşi vor putea exprima opţiunea electorală în peste 18.600 de secţii de votare.

Alegerile locale sunt însă marcate de câteva noutăţi. Primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin, iar preşedinţii consiliilor judeţene nu mai sunt aleşi direct de cetăţeni, ci vor fi desemnaţi de consilierii judeţeni.

Așa cum e firesc, alegerile vin cu reguli foarte stricte. Veți putea vota doar în orașul în care aveți domiciliul fără să mai existe secții speciale.

ALEGERI LOCALE 2016. Ce trebuie să faceţi când ajungeţi în secţia de votare. Iată procedura de vot

 

Și mare atenție să aveți actul de identitate valid. În cazul în care aveti buletinul expirat, doar astăzi, 5 iunie, îl puteti schimba în mai puțin de două ore.

Autoritățile avertizează: orice tentativă de fraudă poate aduce dosar penal și chiar pedeapsa cu închisoarea.

ALEGERI LOCALE 2016. Veţi primi trei buletine de vot sau patru dacă locuiţi în Bucureşti. Unul pe care sunt candidaţii la primărie, altul cu lista de consilieri locali şi unul cu lista de consilieri judeţeni. Pentru Capitală, vorbim de buletinul candidaţilor la primăria Generală, cel al candidaţilor pentru sectoare, unul cu lista consilierilor locali şi un altul cu lista consilierilor generali.

Mare atenţie, ştampila trebuie pusă doar în interiorul patrulaterului unde este scris numele candidatului dorit.

ALEGERI LOCALE 2016. Puteţi vota o singură dată, altfel aţi putea ajunge după gratii.

Antena 3 a pregătit un maraton de ediţii speciale, iar câştigătorii alegerilor vor fi anunţaţi diseară la ora 21:00 la Sinteza Zilei. Reporterii Antena 3  vă vor aduce pe parcursul întregii zile cele mai noi informaţii despre alegeri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close