Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă A avut peste 80 de operații de cancer de piele până la vârstă de 40 de ani, iar acest obicei des întâlnit este cauza

A avut peste 80 de operații de cancer de piele până la vârstă de 40 de ani, iar acest obicei des întâlnit este cauza

Lisa Pace este o antrenoare de baschet de facultate în vârstă de 42 de ani care locuiește în Tennessee, SUA. Ea a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer de piele la 23 de ani. Pace s-a născut cu un păr blond rozaliu și o piele foarte palidă care are tendința de a face pistrui și e predispusă arsurilor solare. "În copilărie mama mă ferea de soare și îmi punea zinc pe nas. Am fost întotdeauna acel copil în piscină care purta un tricou", a spus Pace pentru BuzzFeed News. 

Acum, la vârsta de 42 de ani, a avut zeci de intervenții chirurgicale, 86 mai exact, pentru a elimina o varietate de pete canceroase de pe piele, inclusiv melanoamele maligne care sunt printre cele mai periculoase. Acum ea știe că folosirea frecventă a solarului în adolescența ei este cel mai probabil motiv al luptei crâncene pe care a trebuit să o ducă împotriva cancerului de piele.  
  
Pace a început să folosească solarul la 17 ani atunci când încă nu se știa despre riscul enorm asociat cu acest obicei. Solarul era la modă în acea vreme și toată lumea o lăuda pentru bronzul perfect pe care îl obținea în urmă vizitelor aproape zilnice la salon. La 23 de ani, însă medicii i-au găsit niște pete cancerigene pe picior pe care a trebuit să le scoată. Operația a avut succes, însă după ceva timp s-a întors la folosirea solarului: medicii nu o avertizaseră de risc, i-au spus doar să nu mai stea la soare.  

La numai câteva luni însă. cancerul a reapărut: de data această pe față. Din nou, tânăra s-a operat și de această dată a discutat mai detaliat obiceiurile ei cu medicii, care i-au dezvăluit riscurile solarului. Din acel moment însă, nu mai era drum de întoarcere: petele cancerigene au continuat să apară și până în ziua de astăzi, a fost nevoie de un total de 86 de operații. De fiecare data când se uită în oglindă ea este înspăimântată că va găsi o nouă pată, o formațiune cancerigenă. Deși Pace a stat acum un an fără vreo intervenție chirurgicală, încă se îngrijorează că va trebui să facă față mai multor operații în viitor. 

"Principalul lucru pe care vreau să îl înțeleagă tinerii este că am făcut o greșeală atunci când eram adolescentă și nu m-am gândit că asta mi se va întâmpla vreodată" a spus Pace. 

Femeia avertizează tinerele din ziua de astăzi să se ferească de razele nocive ale soarelui și de solar din cauza faptului că în ciuda a ceea ce se crede. pielea tânără este mai vulnerabilă, mai sensibilă și se poate îmbolnăvi mai rapid. Cea mai bună modalitate pentru a vă proteja este utilizarea protecției solare și acoperirea față de razele soarelui, evitarea solarului și efectuarea controalelor de rutină ale pielii. 

Sursă: BuzzFeed

Subiecte în articol: solar cancer de piele
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept