Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cinci boli surprinzătoare care afectează în special femeile. Iată cum le recunoști

Cinci boli surprinzătoare care afectează în special femeile. Iată cum le recunoști

Unele boli apar pe nepusă masă, iar simptomele lor le pot face, adeseori, greu de diagnosticat. De ce unele boli sunt mai comune în cazul femeilor este încă un mister care nu a fost dezlegat în totalitate de medici.

Iată cinci dintre afecțiuni, potrivit a1.ro:

Gonartroza - Boala apare odată cu înaintarea în vârstă, iar netratarea ei poate avea un impact negativ asupra întregului organism. Simptomele sale se înrăutățesc în timp și pot duce la mers șchiopătat, tumefacția genunchiului sau la reducerea dramatică a mobilității.

Scleroza multiplă - este o boală degenerativă a sistemului nervos central, care afectează aproximativ 2,3 milioane de oameni din întreaga lume.

Lupus - este o boală autoimună cronică, în care sistemul imunitar atacă celulele sănătoase ale organismului, pe care le confundă cu unele străine. Cele mai frecvente simptome includ oboseală, dureri de cap, inflamarea articulațiilor, a picioarelor, mâinilor sau ochilor și căderea părului. 

Sindromul oboselii cronice - pacienții se simt copleșiți de o stare de oboseală care nu dispare după odihnă. Aceasta apare alături de alte simptome precum durerile musculare, pierderi de memorie sau insomnie, iar pentru cei afectați chiar și activitățile zilnice simple, precum îmbrăcatul sau dușul, devin extrem de dificile.

Boala celiacă este cauzată de o intoleranță a organismului la gluten. 

Subiecte în articol: afectiuni boli
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai