Antena 3 CNN Actualitate Social Cum au reușit Elena Udrea şi Alina Bica să fugă în Costa Rica

Cum au reușit Elena Udrea şi Alina Bica să fugă în Costa Rica

La începutul anului, atât fostul ministru al Turismului Elena Udrea, cât şi fostul procuror-şef DIICOT Alina Bica anunţau, prin intermediul avocaţilor, că se află în Costa Rica. Niciuna nu avea, la momentul respectiv, vreo măsură preventivă, motiv pentru care au putut pleca din ţară fără probleme.

Atât Elena Udrea, cât şi Alina Bica au solicitat statut de refugiat în Costa Rica. De altfel, avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, anunţa, în instanţă, că aceasta ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. 

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis însă că, potrivit înscrisurilor obţinute până la acea vreme, Elena Udrea doar a solicitat statutul de refugiat, nu l-a şi primit, şi, prin urmare, au continuat procedurile judiciare în cadrul dosarului de pe rol.

Pe 17 februarie, fostul ministru al Turismului anunţa că se află în Costa Rica. În aprilie, Elena Udrea transmitea, prin intermediul avocaţilor săi, la procesul "Gala Bute", că ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica.

Ea anunţa tot atunci şi că este însărcinată cu gemeni. La finalul lunii martie, Elena Udrea transmitea însă, prin intermediul înscrisurilor depuse de avocaţii săi, că a pierdut unul din gemeni.

Alina Bica a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru ”favorizarea făptuitorului”, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu. Şi fostul procuror-şef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, după cum au anunţat avocaţii la proces. Soţia omului de afaceri Ovidiu Tender declara însă, la jumătatea lunii iunie, că aceasta nu s-ar mai afla în Costa Rica, ci în Panama.

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: Elena Udrea Alina Bica Costa Rica
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are