Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cuvinte pe care trebuie să le evităm. Neurologul Constantin Dulcan: "Ele ne programează negativ"

Cuvinte pe care trebuie să le evităm. Neurologul Constantin Dulcan: "Ele ne programează negativ"

Neurologul Constantin Dulcan spune că gândurile pe care le avem au un impact mare asupra noastră, la fel ca şi cuvintele pe care le folosim.

de Georgiana Adam    |   

Toate acestea ne pot face să ne programăm negativ, astfel că e bine pentru noi să fim atenţi cum vorbim şi ce gânduri avem, spune specialistul, potrivit romaniatv.net.

"Nu uitați, toate cuvintele pe care le aveți în minte ne programează. Dacă noi mereu spunem că îmbătrânim, atunci chiar îmbătrânim. Pentru că îi dăm creierului acest program. 

Dr. Dulcan: "Sunt cuvinte pe care trebuie să le scoatem din dicționar, ele ne programează negativ"

Sunt cuvinte pe care trebuie să le scoatem din dicționar: îmbătrânire, îndoială, cuvântul "nu", toate acestea ne programează pe negativ", a explicat prof. Constantin Dulcan.

"Evită să folosești aceste cuvinte! Te programează negativ", a continuat reputatul neurolog.

Medicul spune că este importantă şi postura noastră, astfel că nu este deloc în regulă să stăm cocoșați, așa cum nu este bine să muncim fără pauze. 

Creierul are nevoie de relaxare zilnic, doar așa va da randament maxim, mai spune neurologul.

Postura şi pauza de lucru, cheia micilor succese

"Este extrem de important să ne refacem la jumătatea unei zile, cel puțin această energie. Este greu să înveți pe toată lumea să se relaxeze, dar simplul fapt că poți să stai o jumătate de oră, fie într-un fotoliu cât mai comod, fie culcat pe spate, neîncercând să te gândești la nimic, decât să îți golești mintea. 

Dacă vei face asta, zi de zi, vei vedea că ajungi să respiri alt ritm, care este unul natural impus de propriul corp. Ritmul firesc este altul decât cel 2/4 pe care-l citim în cărți. 

Fiecare dintre noi are altă capacitate respiratorie. Veți vedea că respirația profundă este o respirație care te încarcă cu energie. Acest lucru este extrem de important pentru sănătatea noastră. Această pauză aparent banală schimbă creierul enorm de mult" a recomandat medicul Constantin Dulcan.

Subiecte în articol: Constantin Dulcan gânduri cuvinte creier
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!