Antena 3 CNN Actualitate Profesorul dr. Emanoil Ceaușu: ”E posibil ca până la sfârșitul acestui an situația epidemiologică să fie mult îmbunătățită”

Profesorul dr. Emanoil Ceaușu: ”E posibil ca până la sfârșitul acestui an situația epidemiologică să fie mult îmbunătățită”

Emanoil Ceaușu, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în boli infecțiose din România, a vorbit la Antena 3 despre evoluției pandemiei de coronavirus.

de Georgiana Adam    |   

”Este o perioadă foarte grea din mai multe motive. E o afecțiune cu totul nouă, produsă de un virus nou. A trebuit să învățăm și noi despre această boală(...). Mai sunt multe de învățat”, a spus medicul.

Potrivit profesorului Emanoil Ceaușu, vaccinarea va fi metoda prin care pandemia va fi stopată.

”Vaccinarea trebuie să se facă cât mai rapid și la un număr cât mai mare de persoane pentru a putea pune repede capăt acestei pandemii”, a spus prof. dr. Emanoil Ceaușu.

Putem dona plasma cu anticorpii făcuți după vaccin?

”Pentru donarea de plasmă trebuie să fie un anumit tip de anticorpi prezenți și se stabilesc la centrele unde se donează plasma(...). Depinde de cantitatea de anticorpi”, a spus Emanoil Ceaușu la Antena 3.

”Orice medicament care prin studiile clinice sau prin folosirea în practica medicală aduce un avantaj cât de mic în ceea ce privește scurtarea evoluției bolii, influențarea evoluției bolii, trebuie folosit”, a precizat medicul.

Potrivit lui Emanoil Ceaușu, este posibil ca până la sfârșitul acestui an situația epidemiologică să fie mult îmbunătățită și viața noastră să înceapă să se apropie foarte mult de normal.

Citiți și: Profesorul dr. Emanoil Ceaușu dezvăluie care sunt secretele vaccinului AstraZeneca: "Să nu vă fie teamă"

Subiecte în articol: emanoil ceausu coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște