Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini virale cu o tânără din Iran care cântă "Bella Ciao" în limba persană

Imagini virale cu o tânără din Iran care cântă "Bella Ciao" în limba persană

Un clip în care o tânără din Iran interpretează piesa "Bella Ciao" a devenit viral pe reţelele de socializare. Celebra melodie are toate şansele să devină imnul protestelor din Iran, după uciderea tinerei de 22 de ani, care a fost arestată și bătută de polițiști pentru că nu purta corect hijabul.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Interpretarea impresionanată a piesei care a fost cântecul partizanilor italieni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial are şanse să devină imnul protestelor din Iran, după uciderea de către poliţie a unei tinere de 22 de ani pentru că a purtat greşit vălul islamic.

În ultimele zile, cel puţin 41 de oameni au fost ucişi şi alţi 700 arestaţi în Iran ca urmare a confuntărilor violente dintre protestatari şi forţele de ordine.

Mahsa Amini, de 22 de ani, a fost arestată pe 13 septembrie la Teheran pentru că purta haine necorespunzătoare, de către poliţia moravurilor, o unitate însărcinată cu aplicarea unui cod vestimentar strict pentru femei în Republica Islamică a Iranului.

Moartea sa în spital, trei zile mai târziu, a declanşat demonstraţiile nocturne din principalele oraşe ale Iranului.

În Iran, acoperirea părului este obligatorie în public.

Poliţia moravurilor le interzice de asemenea femeilor să poarte paltoane scurte, deasupra genunchiului, pantaloni strâmţi şi blugi găuriţi, precum şi ţinute viu colorate, printre altele.

Subiecte în articol: bella ciao Iran limba persană Masha Amini
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM