Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Idei incoerente devin legi sau ordonanțe

Klaus Iohannis: Idei incoerente devin legi sau ordonanțe

Klaus Iohannis a susținut un discurs pentru a lăuda inițiativa unor tineri studenți care au venit cu o idee ingenioasă, și anume au creat ceea ce se numește „Casa Solară”. 

„Vorbim aici despre un spațiu de locuit inovator, confortabil, automatizat, rezistent la ploaie, care produce mai multă energie decât consumă și care este rodul muncii a peste 50 de tineri studenți, profesori și absolvenți cu preocupări în multiple discipline. Creativitatea și perseverența acestei echipe, care a reușit să aducă într-un loc parteneri importanți din mediul academic, dar și cel privat, reprezintă cea mai bună dovadă că cercetarea din România se află pe mâini bune. Nu e doar rezultatul unui demers creativ bazat pe cercetare, ci și o propunere pentru rezolvarea problemelor actuale. 

Casa va putea fi vizitată în următoarele săptămâni de publicul larg. Nu e suficient să încurajăm implicarea tinerilor, ci trebuie să punem bazele unui transfer sistematic al rezultatelor cercetării în societate. 

Am tot repetat că avem nevoie de o Românie educată, în care numărul copiilor care fac performanță crește. În timp ce dezvoltarea sistemului de învățământ se bazează pe strategii bine gândite, asta e dorința mea, ceea ce avem e un sistem învechit, cu o mulțime de idei incoerente, care ajung să devină acțiuni legislative sau ordonanțe. 

Inovația în domeniul construcțiilor e deosebit de importantă pentru România. Din nefericire, fondul de locuințe pe care îl avem are un standard foarte scăzut normelor europene. Avem de departe cele mai mici locuințe din UE, iar cele mai multe nu sunt eficiente deloc din punct de vedere energetic. Tehnologia ne oferă oportunitatea de a găsi soluții care să asigure confort și să reducă semnificativ consumul de energie. 

Apreciez acest tip de inițiative și sper că vor urma și alte demersuri ambițioase și creative. Aveți întreaga viață înainte”, a spus Iohannis. 

Subiecte în articol: legi ordonante idei Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are