Antena 3 CNN Actualitate Cultură Maria Marica, marea câştigătoare a Concursului Internaţional George Enescu, secțiunea vioară

Maria Marica, marea câştigătoare a Concursului Internaţional George Enescu, secțiunea vioară

Maria Marica este marea câştigătoare a secţiunii de vioară de la Concursul Internaţional George Enescu, concurs ce a ajuns anul acesta la cea de-a XVIII-a ediţie. Finala s-a desfăşurat marți seară, iar pe locul doi s-a clasat tot un român, Ştefan Aprodu.

de Ioana Mircea    |   

Secțiunea vioară din cadrul ediției a XVIII-a a Concursului Internațional George Enescu a fost câștigată de Maria Marica. Pe locul doi s-a clasat Ștefan Aprodu, iar pe locul al treilea, francezul Grégoire Torossian.

Maria Marica studiază vioara de la vârsta de 7 ani, iar premiul câștigat marți seară a venit ca o încununare a muncii sale depusă până acum.

"A fost o seară absolut deosebită pentru mine.Să fiu pe scena Ateneului Român este ceva absolut incredibil. Am avut niște momente absolut deosebite cu Filarmonica George Enescu și sunt plină de bucurie.

Părinții mei au venit de la Cluj. Am foarte mulți prieteni care trăiesc la București, poate cred că mai mulți decât la Cluj. Sala a fost plină și a fost o plăcere", a povestit câștigătoarea concursului.

În finală, pe scena Ateneului Român au răsunat cele mai îndrăgite și apreciate concerte pentru vioară din toate timpurile.

Ștefan Aprodu este cel de-al doilea finalist al concursului. La 3 ani a primit prima vioară și de atunci nu a mai renunțat la această pasiune. Ștefan Aprodu recunoaște că pentru o astfel de performanță este nevoie de ore întregi de studiu și repetiții.

"A fost un moment genial. A fost un moment divin cântând pe scenă alături de Filarmonica George Enescu, aici la Ateneul Român. Sunt binecuvântat. Sunt foarte mândru că am reușit să ajung aici", a mărturisit Ștefan.

Cei doi violoniști români au ales să interpreteze Concertul în Re Major pentru vioară și orchestră, op.77 de Johannes Brahms, iar cel de-al treilea finalist, Grégoire Torossian, a interpretat Concertul în Re Major pentru vioară și orchestră, op.35 de Piotr Ilici Ceaikovski.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători