Antena 3 CNN Actualitate Reacția MAE după ce o tânără a fost arestată în Moldova pentru spionaj în favoarea României

Reacția MAE după ce o tânără a fost arestată în Moldova pentru spionaj în favoarea României

Ministerul Afacerilor Externe precizează, miercuri, în legătură cu informaţiile vehiculate în mass-media rusă referitoare la cazul persoanei reţinute la Moscova, că instituţia a solicitat clarificări cu privire la acest subiect şi, din datele obţinute, persoana vizată "deţine şi cetăţenie română".

"Ministerul Afacerilor Externe a solicitat oficial Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti detalii suplimentare şi clarificări cu privire la cazul menţionat. Din datele obţinute la acest moment, persoana vizată deţine şi cetăţenie română. MAE atrage atenţia asupra caracterului speculativ al informaţiilor vehiculate în mass-media ruse şi îndeamnă la abordarea cu precauţie a subiectului", arată sursa citată.

Carina Ţurcan, membră în Consiliul de administraţie al unei companii energetice din Rusia, a fost arestată la Moscova sub acuzația de spionaj în favoarea României. 

Conform surselor amintite, arestarea Carinei Ţurcan pentru spionaj a fost autorizată de Tribunalul Lefortovo din Moscova.

''Instanţa a admis cererea autorităţilor de anchetă şi a dispus măsura de reţinere preventivă până la 13 august împotriva Carinei Ţurcan", a declarat preşedinta instanţei, refuzând să comenteze mai mult pe motiv că acest caz penal este clasificat ''secret''.

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!