Antena 3 CNN Actualitate Sănătate "Nu mă aşteptam ca în trei zile să merg!". Viaţa unei tinere de 23 de ani, salvată de neurochirurgii din Iași după o operaţie riscantă

"Nu mă aşteptam ca în trei zile să merg!". Viaţa unei tinere de 23 de ani, salvată de neurochirurgii din Iași după o operaţie riscantă

O tânără în vârstă de 23 de ani a fost salvată de medicii din Iași, care i-au extirpat cu succes o tumoare cerebrală de mari dimensiuni. "Nu mă aşteptam ca în trei zile să merg și să fiu atât de bine", spune Valentina.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Valentina Pavel a străbătut aproape 800 de kilometri pentru a fi operată de neurochirurgii ieşeni, după ce a fost diagnosticată, în urmă cu trei ani, cu o tumoare cerebrală uriaşă, de aproape 10 centimetri.

Pacienta, o tânără de 23 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, spune că a apelat la cunoștințele medicilor ieșeni, după ce a fost operată la alte spitale din țară.

"Am descoperit că am o tumoare pe creier care nu se putea opera nici prin metode clasice, nici prin neurochirurgie. Sunt de trei ori operată pe creier, la alte spitale din ţară, soţul şi soacra mea au aflat de intervenţiile făcute cu succes de medicii de la Iaşi.

Am văzut multe cazuri vindecate, multe tumori de 8 cm pe care le-au scos şi am zis că pot să mă salveze şi pe mine. Nu mă aşteptam ca în trei zile să merg pe jos, să mă recuperez atât de mult şi să fiu atât de bine", a declarat Valentina Pavel.

Citește și: Michael Bolton a fost operat de urgență. Medicii i-au descoperit o tumoare pe creier

Medicii ieşeni care au efectuat intervenţia spun că operaţia a fost extrem de dificilă, din cauza dimensiunii tumorii. O altă provocare a fost localizarea formaţiunii tumorale, întrucât vase importante ale creierului treceau prin ea.

"Pacienta s-a adresat clinicii noastre pentru tratament de specialitate, după ce în urmă cu trei ani a fost diagnosticată cu o tumoare de mari dimensiuni.

Ea face parte dintr-un segment de pacienţi care nu îşi găsesc rezolvarea în clinicile din România sau din ţările limitrofe şi apelează la serviciile spitalului nostru pentru un act medical corect. În urma investigaţiilor efectuate s-a detectat existenţa unei tumori de dimensiuni de aproximativ 10 cm.

Pentru început, s-a optat pentru un tratament chirurgical, o rezecţie maximală a acestei tumori. Postoperator şi-a păstrat toate funcţiile motorii şi psihice.

A fost o operaţie pregătită, s-au efectuat investigaţii, inclusiv o angiografie, pentru că vase importante ale creierului treceau prin această tumoare.

Şi a fost nevoie de o disecţie atentă a acestor vase, astfel încât să nu fie lezate chirurgical", a declarat conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iaşi, potrivit Agerpres.

Subiecte în articol: medici Iasi tumoare operatie tanara
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu