Antena 3 CNN Actualitate Virgil Popescu dă asigurări că nu este niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei: "Suntem cu un război la frontieră. Există foarte multe zvonuri nejustificate"

Virgil Popescu dă asigurări că nu este niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei: "Suntem cu un război la frontieră. Există foarte multe zvonuri nejustificate"

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a explicat că lanțul de benzinării care a practicat azi preţul de 11 lei/litru la carburant are probleme cu aprovizionarea din cauza plafonării preţurilor la benzină şi motorină în Ungaria şi a dat asigurări că producătorii din România nu au niciun motiv să aplice acest nivel de preţ.

de Claudia Popovici    |   

" Am discutat cu cei doi mari producători din România cu OMW şi Petrom şi nu se pune problema de a nu avea stocuri.

Întâmplător sau neîntâmplător observ că lanțul de benzinării Mol a scumpit în această seară preţul la benzină şi motorină şi l-a dus la peste 9 lei.

Întâmplător acest lanț de benzinării din ţara vecină are probleme cu aprovizionarea din cauza plafonării preţurilor la benzină şi motorină în Ungaria, iar acolo nu mai există produs.

Probabil că acolo există unul din motivele pentru care a scumpit întreg lanțul de benzinării preţul la benzină şi motorină.

Repet, la cei doi mari producători care sunt în România nu se pune problema de scumpire la acest nivel, nu se pune problema lipsei de aprovizionare şi nu au de ce românii să stea la coadă.

Avem un conflict la frontieră iar o informație de preţ pusă de o benzinărie din Beiuş s-a dus la nivel naţional că de la noapte preţurile vor fi  de 10, 11 lei şi nu vom mai avea benzină mi se pare că face parte dintr-un război hibrid în condițiile în care avem la graniță un conflict militar", a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu la Antena 3. 

Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la benzinăriile din România

Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la benzinării, după ce șoferii au format cozi uriașe la stațiile de alimentare din Arad, Bihor, Timişoara, Constanţa, precum şi în multe alte oraşe.

"Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă", a transmis Nicolae Ciucă care a anunţat demararea unor controale ample la stațiile de alimentare cu carburant din România. 

Decizia a venit după ce mai mulţi șoferi au făcut publice preţurile record practicate de o benzinărie din Beiuş, deținută de o companie locală, parteneră cu lanțul Mol.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Luați prin surprindere de creșterile bruște de preţ oamenii s-au grăbit să alimenteze formând cozi și pe mai mult de 100 de metri pentru a mai putea prinde un preţ bun la benzină şi motorină. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște