Antena 3 CNN Be EU Be EU. Carmen Avram, despre dublul standard: „Voi fi în situația de a negocia pentru ţara mea. Au fost niște interese personale ale unor indivizi”

Be EU. Carmen Avram, despre dublul standard: „Voi fi în situația de a negocia pentru ţara mea. Au fost niște interese personale ale unor indivizi”

Be EU. Carmen Avram, despre dublul standard: „Voi fi în situația de a negocia pentru ţara mea. Au fost niște interese personale ale unor indivizi”
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
06 Iul 2019   •   10:21

Carmen Avram a vorbit, într-un interviu în cadrul emisiunii Be EU, realizată de Sabina Iosub, despre lupta pe care o va avea de dus, la Bruxelles, alegând Comisia Agri, pe care Dacian Cioloș își dorește să o prezideze, dar și tranziția pe care a făcut-o de la statutul de jurnalist la cel de europarlamentar.

Carmen Avram, mărturisiri cu privire la tranziția jurnalist-europarlamentar

„Informația curată nu o ai decât dacă ești în interior. Și acum suntem acolo. Se deschide în fața noastră o lume pe care înainte doar am bănuit-o, și acum luăm parte la ceea ce se întâmplă. Suntem și vom rămâne jurnaliști în continuare. Este fascinant”, a subliniat Carmen Avram.

Carmen Avram, despre politica agricolă

„Am ales Comisia Agri, unde am şanse de 99% să fiu membru plin. Vor fi redeschise nişte dosare care vor fi renegociate, foarte importante pentru noi, legate mai ales de subvenţie, plafonare. Franţa vrea să ne lase fără subvenţii la ferme mai mari de 500 de hectare. Şi aici va fi o bătălie grea. Din păcate, aflu că domnul Ciolos îşi doreşte foarte mult această comisie şi chiar vrea să o prezideze. Având în vedere trecutul lui de comisar, când a negociat foarte prost cu România, cred că voi avea de dus o bătălie foarte grea. Va fi prima dată când voi fi în această situaţie de a negocia pentru ţara mea şi voi păstra în minte România şi chipul fermierilor pe care i-am întâlnit în campania electorală. Îmi doresc să mișcăm lucrurile pentru România”, a mai adăugat jurnalista.

Carmen Avram, despre dublul stand și dubla măsură

„ Aceste măsuri duble vor rămâne în continuare, atâta vreme cât președintele României nu se implică direct. Bulgarii, de exemplu, au negociat foarte dur susținerea lor față de președinții Parlamentului European și a celorlalte instuții. Există state cre negociază ferm și care reușesc să obțină un tratament, nu egal, dar mai egal decât tratamentul care ne este aplicat nouă. Noi am suferim din cauza acestui dublu standard și la nivel de alimente, dar și la nivel de limbaj. Au fost niște interese îngrozitoare ale unor indivizi, nici măcar naționale, ci mai degrabă personale”, a precizat Carmen Avram.

Citește Și Be EU. Rareș Bogdan: „Este rușinos să ai cele mai mici subvenții la hectar. Eu dau informaţii pe surse şi iau decizii”

Carmen Avram a fost ales europarlamentar pe listele PSD, la alegerile din 26 mai. 

×
Subiecte în articol: carmen avram europarlamentar be EU
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close