Antena 3 CNN Be EU Be EU. Reguli mai stricte în domeniul medical

Be EU. Reguli mai stricte în domeniul medical

Be EU. Reguli mai stricte în domeniul medical
17 Apr 2017   •   02:08

Deputații europeni au aprobat reguli mai stricte pentru echipamentele medicale cum ar fi implanturi mamare sau de șold, astfel încât respectarea cerințelor UE de siguranță și sursa de producție să poată fi mai ușor verificate. Deputații au mai aprobat și o legislație care sporește cerințele privind informarea și cadrul etic pentru echipamentele medicale de diagnostic pe timpul sarcinii sau pentru ADN.

De asemenea, se are în vedere o supraveghere mai mare după comercializare, precum şi o mai bună informare a pacienților.“Am agreat, de asemenea, un sistem mai puternic de supraveghere după comercializare, astfel încât orice probleme neașteptate să fie identificate și rezolvate în timp optim. Ca urmare a scandalului PIP privind implanturile mamare, multe femei nu au știut dacă au primit implanturi defecte sau nu. De aceea am introdus un sistem unic de identificare a echipamentului care să îi ajute pe pacienți să identifice sursa implantului. Ei vor primi și un card al implantului pe care îl pot folosi pentru a accesa informația într-o bază de date publică”, a mai spus Wilmott.

În plus, o altă lege va garanta aplicarea noilor reguli și la echipamentele de diagnosticare in-vitro, adică cele care nu sunt în direct contact cu pacientul, dar oferă informații privind sănătatea, cum ar fi echipamentele de testare HIV, ADN sau pentru analize de sânge.

”Idee este că trebuie să îmbunătățim legislația, să controlăm prețurile, dar în același timp să stimulăm industria și inovația” a apreciat europarlamentarul Cristian Bușoi.

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub Cristian Busoi reguli

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close