Antena 3 CNN Be EU Be EU. Schimbări importante privind afacerile online

Be EU. Schimbări importante privind afacerile online

Be EU. Schimbări importante privind afacerile online
16 Feb 2019   •   10:03

Comercianții independenți care vând pe platforme de marketplace vor beneficia de o serie de norme care le-ar fi mai favorabile, printr-o viitoare lege europeană pentr care decidenții din UE au ajuns la un acord.

Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană au ajuns la un acord politic cu privire la primele norme menite să creeze un mediu de afaceri echitabil, transparent și previzibil pentru firme și comercianți atunci când utilizează platformele online.

„Noul regulament va crea un mediu comercial online mai previzibil și mai transparent și va oferi noi posibilități de soluționare a litigiilor și a plângerilor” - susține Comisia Europeană.

Parte a Strategiei privind piața unică digitală, noile norme se vor aplica întregii economii a platformelor online din Uniunea Europeană.

Printre domeniile afectate de noile norme se numără platformele de vânzări online sau cele  din domeniul turismului.

Subiectu la fost discutat sâmbătă, la Be EU cu Sabina Iosub, alături de europarlamentarii Pavel Telicka și Claudia Țapardel.

”Piața internă înseamnă servicii, produse, dar și consumatori. Vorbim despre o lege care aduce consumatorilor mai mult confort, pentru a putea avea mai multă încredere, lucru care în opinia mea este esențial. Este o lege care schimbă semnificativ lucrurile, crește beneficiile și diminuează riscurile” a spus Pavel Telicka, europarlamentar ceh și fost comisar european.

”Am lucrat pentru a crea o platformă regulatorie privind afacerile pe internet. O mare parte dintre servicii și bunuri sunt tranzacționate online. Avem platformele online, care sunt intermediare între vânzători și cumpărători. Trebuie să ne asigurăm că oferim consumatorului cele mai bune opțiuni. Când vorbim despre acest lucru ne referim la calitate, preț și timp. Trebuie să evităm fragmentarea la nivelul UE, pentru că aveam reglementări diferite la nivelul statelor și să oferim o mai mare transparență pentru toate cele trei elemente, furnizori, platoforme online și consumatori” a subliniat europarlamentarul PSD Claudia Țapardel.

×
Subiecte în articol: Claudia Tapardel Sabina Iosub
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close